събота, 11 април 2020 г.

Estēe Lauder Double Wear Stay-in-place Foundation

Здравейте! 

Кой е първият продукт, за който се сещате, когато някой каже ,,висок клас фон дьо тен"? В моята глава първо изниква иконичният Double Wear на Estēe Lauder. 


Марката Estēe Lauder се фокусира върху създаването на декоративна козметика и продукти, предназначени за грижа за кожата на лицето. Компанията е основана през 1946г. в Ню Йорк и носи името на своята създателка - Есте Лаудер. Тя заедно със съпруга дава начало на марката, като първоначално предлага само 4 продукта, но с упорит труд успява да развие бизнеса си и то много успешно. 

Фон дьо тенът Double Wear излиза на пазара през 1997г. и бързо става любимец на жените, защото е първият в света дълготраен фон дьо тен. 

Няма да крия, че от страшно дълго време искам да пробвам този фон дьо тен. Той е част от wish list-a ми от няколко години, когато за пръв път разбрах за съществуването му. Той обещава точно като това, което аз търся в един такъв продукт, а именно да има добра покривност, да бъде дълготраен, да има матов завършек, но да стои естествено и на последно място, но не и по важност да не се окислява (потъмняла с течение на деня). 

На пръв поглед продуктът грабва с красивата си луксозна опаковка от матово стъкло. Количеството на фон дьо тена е стандартно - 30 мл. Тук като минус считам липсата на помпипка. Да, тя може да се закупи отделно, но това допълнително оскъпява продукта, а той и без това не е евтин. Консистенцията е гъста и смятам, че този фон дьо тен би бил подходящ за хора с мазна или комбинирана кожа, защото има матов завършек. С ръка на сърце мога да кажа, че всички обещания на марката относно Double Wear са спазени. Изключително покривен и дълготраен е (не мърда цял ден), позволява лесно преливане на продуктите, които ще бъдат нанесени върху него (коректор, руж, контур, хайлайтър и т.н.). Също така не прави ефект ,,маска" и кожата с него изглежда като порцеланова.

Има голямо разнообразие от цветове, като моят нюанс е 0N1. Виждате как изглежда на снимката, като умишлено тя не е претърпяла никаква обработка, за да се види по-добре цветът. Този цвят на мен ми идва една идея по-светъл, но понякога го смесвам с по-тъмен фон дьо тен, а дори и да не го направя, той се слива с цвета на кожата и разликата не е толкова забележима да не кажа въобще. 

Мисля, ще крайното ми мнение за Double Wear няма да ви изненада. Страшно много ми харесва и смятам, че си заслужава парите. Можете да го намерите онлайн в Notino или Douglas, като цената му варира между 86 и 95 лева, но в момента и в двата сайта е намален. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било интересно и полезно.
До скоро!
Х.Н.♡




Няма коментари:

Публикуване на коментар