събота, 7 септември 2019 г.

The Ordinary 7% Glycolic Toning Solution

Здравейте! 

Определено пристигането на марката The Ordinary  в България предизвика огромен фурор в социалните мрежи и ако кажа, че за мен продуктите им не представляват интерес, много жестоко ще излъжа. Затова се ,,навих" да пробвам нещо тяхно и избрах това да бъде именно тоникът с гликолова киселина.

Преди да започна със същественото ревю на продукта, бих искала да да кажа и някоя друга дума за марката. 

Всъщност компанията, която произвежда продуктите на The Оrdinary се казва Deciem. Те са собственици и на други марки като например Niod, Hylamide, The Chemistry Brand, Fountain, Hif, но мисля, че The Оrdinary e най-добре познатата от всички. 
Продуктите на ТО представляват различни серуми, тоници, пилинги, балсами и т.н. Съдържат най-различни киселини и помагат на кожата да изглежда по-добре с всеки изминал ден.
Продуктът, за който днес ще ви разкажа, е всеизвестният гликолов тоник. 
Гликоловата киселина е част от групата на алфа хидрокси киселините (AHA). Това което правят тези киселини е нежно, но ефикасно да ексфолират повърхността на кожата. Така се премахват мъртвите клетки, след което кожата има по чист, здрав и сияен вид. Гликоловата киселина има способността да прониква в кожата и да хидратира добре външните й слоеве. Тя действа при по-ниско ниво на Ph. Тоникът има Ph от 3.6, което е по-ниско от това на кожата и именно заради това той е толкова ефективен. Гликоловата киселина помага при акне, хиперпигментация, хиперкератоза, бръчки и други несъвършенства. Тоникът съдържа екстракт от тасманийски пипер, женшен и алое вера, за да успокоят кожата. 
Причината, поради която избрах да тествам тоника е, че спрях изцяло употребата да физически скрабове за лице и преминах на такива с киселини. Тук концентрацията на гликолова киселина е 7%, което прави тоника сравнително слаб и подходящ за начинаещи. 
В кутията, в която идва продуктът, има ето такава капачка за по-удобно дозиране, но пък на мен не ми е много удобна и не я ползвам. Самият тоник няма аромат, а цветът му е бледожълтеникав.
Как аз използвам тоника?
Използвам го като първа стъпка в грижата за кожата, след като съм почистила лицето. Нанасям необходимото количество върху памучен тампон и минавам с него цялото лице. Първоначално очаквах да щипе много, но всъщност се усеща нещо като лек гъдел.
Отначало започнах да го използвам 2 пъти седмично, защото това за мен е първи досег с такъв тип продукти и кожата трябва да свикне. След това увеличих употребата му на 3 пъти седмично, а сега го използвам през ден. 
Резултатите при мен бяха на лице след около седмица. С по-малките пъпчици се справи за една нощ, но за по-упоритите му трябваше малко повече време.  Използвам продукта малко повече от два месеца и виждам коренна разлика в състоянието на кожата на лицето ми. Текстърата й е по-гладка и равна, което пък от своя страна кара гримът да изглежда по-добре. Усещам кожата си по-сияйна и свежа. Успя да премахне до някаква степен по-дребните белези, останали ми след някоя досадна пъпка. Също така повлия благоприятно на черните точки и разширените пори в областта на носа.
Този ефект се задържа доста дълго, след като бях спряла да ползвам тоника за около 3 седмици, тъй като бях на почивка.
Изобщо не съжалявам, че замених физическите ексфолианти с химически такива, защото виждам много по-голям ефект от тях.
СЪСТАВ
 ! И няколко важни неща, които предполагам знаете, но ще ги спомена отново
 ! Когато се използват такъв тип ексфолианти, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се носи слънцезащотен фактор на следващия ден и то за препоръчване е фактор 50. 

! Ако ще ходите на почивка и ще бъдете постоянно изложени на слънчева светлина, трябва да СПРЕТЕ употребата на продукта седмица преди това. След това НЕ го почвайте веднага, след като се приберете, а след седмица или най-много 10 дни. 

Продуктът се използва по ВЕДНЪЖ на ден (за предпочитане вечер).

И един съвет:
Ако получите някакъв вид алергична реакция от продукта, трябва да измиете лицето с вода, защото тя неутрализира действието на гликола.

И тук искам да благодаря на myplacebyr и beauty.by.zori за информация, която ми дадоха относно правилното използване на продукта.

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят в магазина на Douglas в Paradise Center в София има ги и онлайн (тук).
Цената на тоника е 17,40
Количеството е 240мл.

Е, голова от мен з днес, надявам се да ви е било интересно и полезно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡

Няма коментари:

Публикуване на коментар