вторник, 3 март 2020 г.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Здравейте! 

Днес ще си говорим за един продукт на The Ordinary, който лично на мен ми беше много интересно да пробвам. Това е серумът Marine Hyaluronics, чиято формула е много по-лека от тази на хиалуроновата киселина, но има същото хидратиращо действие. 

Всички сме чували за хиалуроновата киселина и колко полезна е тя за нашата кожа. Всъщност тя може да бъде намерена в множество от човешките тъкани и органи - кожата, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото и др. Хиалуроновата киселина е основен компонент на дермата (най-дълбокия слой на нашата кожа) и е отговорна за гладкостта й. Известна е и с това, че задържа количество влага в кожата, равняващо се на 1000 пъти теглото си. 

Един недостатък на хиалуроновата киселина е, че в някои козметични продукти, като серуми например, създава лепкаво и неприятно усещане. Е, явно The Ordinary са намерили решение на проблема, създавайки своя серум Marine Hyaluronics. Той съдържа водни резервоари от морски произход, които поддържат нивата на влага в кожата точно, както хиалуроновата киселина го прави, но без неприятното усещане. 

Консистенцията на серума е много лека и течна, няма цвят, и аромат. Дозирането става посредством пипетка, както останалите серуми на марката. Продуктът се усеща изключително леко и приятно на кожата, попива бързо, и наистина няма никакво лепнене. Ефектът от него се вижда моментално - кожата е по-мека, напомпана, хидратирана и сияйна. Серумът присъства в рутината ми сутрин и вечер малко повече от два месеца и със сигурност, след като свърши, ще подновява опаковката. Препоръчвам с две ръце, ако си търсите бюджетен и наистина добър хидратиращ серум. 

СЪСТАВ 

Цена: 13,60 лв. 
Количество: 30 мл. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук

Ревюта на още продукти на марката 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро!
Х.Н.♡



Няма коментари:

Публикуване на коментар