сряда, 12 май 2021 г.

Грижа за чувствителна кожа от Uriage ( Tolederm Control )*

 Здравейте!

От личен опит знам, че грижата за чувствителната и нетолерантна кожа не е никак лесна. Моята кожа е точно такава и внимателно подбирам продуктите, които да използвам. Най-новата серия на марката Uriage - Tolederm Control е разработена специално за чувствителна кожа, като целта на продуктите е да осигурят комфорт и хидратация на кожата.

Продуктите, които получих за проба, са крем за лице, околоочен крем и мицеларна вода. Основните активни съставки в тях са: термална вода Uriage, полиурониди от водорасли и растителен сквалан. Досега не бях срещала съставката полиурониди в друг продукт и разбира се, ми стана интересно какво точно представлява. За съжаление в интернет има доста оскъдна информация по темата. Това, което разбрах, е че полиуронидите представляват въглехидрати ( по-точно полизахариди), а полизахаридите съставят 60% от всички биоактивни вещества от морските водорасли. Формулирани в козметичен продукт, полизахаридите имат овлажняващо и антиоксидантно действие. Скваланът ни е по-познат на всички. Това е липид, преизвеждан от нашите собствени кожни клетки. Той спомага за подхранването на кожата в дълбочина и не предизвиква запушване на порите ( има комедогенен индекс 0)

Първо мисля да започна с крема за лице. Това, което най-много ми хареса в опаковката му, е помпичката. Така самото дозиране на продукта е много по-удобно, а и по-хигиенично. Консистенцията му е много приятна, кремообразна. Не е нито прекалено лека, нито много тежка и попива бързо. Тук е моментът да спомена, че кремът се предлага и във вариант за суха кожа, който е с по-богата текстура. Използвам го като последна стъпка от вечерната ми рутина. Две помпичка при мен са напълно достатъчни за лицето и врата. След пълното му попиване, кожата се усеща много мека и добре хидратирана. Не я омазнява, не предизвиква запушване на порите, Кремът няма аромат, което за мен е огромен плюс, не предизвиква раздразнения, а напротив - успокоява кожата и действа благоприятно при зачервявания. Това е продукт, който мисля да купя отново, след като изразходя опаковката, която ползвам сега. Наистина съм със страхотни впечатления от него.

Преминаване и към околоочния крем. Това е продукт, без който не мога и винаги присъства както в сутрешната, така и във вечерната ми рутина. Околоочният крем от серията Tolederm Control на Uriage съдържа същите активни съставки, които споменах по-горе. Тук отново оценявам високо факта, че опаковката идва с помпичка. Консистенцията му е една идея по-лека от тази на крема за лице, разликата е почти минимална. Отново като действие получаваме много добра хидратация на околоочната зона. Също така забелязвам, че помага при тъкми кръгове и подпухване. При мен те не са силно изразени, но когато ми се налага да ставам рано и не съм се наспала, личат една идея повече. Този крем помага много в такива ситуации. Попива бързо, няма аромат, не предизвиква раздразнения и се представя чудесно под грим. Взискателен съм към бялата козметика, която използвам, но още повече към околоочните кремове. Честно казано нямам забележки към продукта и смятам, че си заслужава да го пробвате.

Третият продукт от пратката е мицеларна вода за чувствителна кожа. Много рядко използвам мицеларна вода, тъй като от доста време съм фен на двойното почистване. Мицеларната вода най-често ми влиза в употреба при почистване на суочове или ако допусна някоя грешка при гримиране. Не бих казала, че съм разочарована от продукта, но според мен не е нещо, което не може да се намери по дрогерийте на по-достъпна цена. Справя се с почистването на грима от суочовете, но се предава пред дълготрайните матови червила. Опредлено останах много по-доволна от двата крема и бих ги препоръчала с две ръце. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х. Н. 💖

*Продуктите са ми предоставени безплатно за тест, това не влияе на мнението ми за тях! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар