петък, 27 декември 2019 г.

The Ordinary Squalane Cleanser

Здравейте!

Двойният метод за почистване на грим доста нашумя напоследък. Той се състои от две стъпки, kato за първата стъпка ще имате нужда от почистващ продукт на маслена основа (почистващо олио, балсам, и т.н.), който да "разтопи" грима и така той да бъде премахнат по по-лесен начин. Втората стъпка включва отново почистващ продукт, само че този път на водна основа ( измивен гел или пяна), койти да отстрани останалия по лицето грим.

Аз отдавна исках да пробвам този метод, но не знаех какъв продукт да избера като първа стъпка от почистващия "процес". Вече знаете, че съм голям фен на марката The Ordinary и затова се спрях именно на тяхното предложение. 
Продуктът на The Ordinary се води почистващ крем, съдържащ сквалан и има много интересна текстура. Не е нито като крем, нито като гел, а нещо средно. Не знам колко добре го обясних, надявам се да сте придобили поне малка представа 😂.

Преди да започна със споделянето какво ми харесва и какво не в продукта, искам да кажа накратко (ще се опитам да бъда кратка, де) какво е сквалан. Той представлява течност, която се добива от естествени източници, съдържа се дори и в самия човешки себум. Скваланът има за цел да предпази кожаата от изсушаване, има антиоксидантни свойства, спомага за обновяването на клетките, и снабдява кожата с нужните й хранителни вещества. Комедогенният му индекс е "0", което означава, че не запушва порите.

Както вече казах, скваланът на The Ordinary има лека текстура, която позволява лесното му разнасяне. Използва се на сухо лице, като е добра идея първо малко да втриете продукта върху ръката си и тогава да нанесете на лицето. След това се добавя малко вода, за да придобие млечна консистенция и отново се разтърка за кратко. 
Моите впечатления от продукта на The Ordinary са, че много добре се справя с почистването на грима. Отмива се лесно, въпреки, че е мазен. След себе си не оставя неприятен мазен слой, не съм забелязала да запушва порите, а и не би трябвало, както споменах по-горе. След употребата му усещам кожата си много мека и свежа. Няма усещане за сухота или опъване. Разбира се, не може да разчитате само на него за премахване на грима на 100%. Задължително трябва да използвате и почистващ гел или пяна след него. Единственият минус, който откривам е, че поне при мен този продукт не е никак икономичен. Използвам го от месец и почти е към края си. Но като изключим този недостатък, съм много доволна от  него. Бих го купила пак, но ако открия нещо по-икономично, бих го заместила.

СЪСТАВ

Цена: 14,40 лв.
Количество: 50 мл.

Продуктите на The Ordinaty в България могат да сe намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук)

Ревюта на още продукти на марката ↓
● Шипково маско тук
● Серум с ниацинамид тук
● Маска за лице със салицилова киселина тук
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н.♡


Няма коментари:

Публикуване на коментар