неделя, 28 юни 2020 г.

Тайната за гладка и стегната кожа вече е разкрита! Какво представлява нефритеният ролер и как се използва?

Здравейте!

В днешно време голяма част от дамите полагат всекидневни усилия, за да запазят младежкия вид на кожата си. На пазара могат да се намерят всевъзможни кремове, серуми, маски и прочие, които обещават да накарат кожата да изглежда млада за по-дълго време. През последните няколко години обаче навлиза нова тенденция в грижата за кожата, а именно това са различните уреди за масаж на лицето.

Днес ще си поговорим за един такъв уред, а именно нефритения ролер. Това е новият любим уред на мнозина, защото е лесен и безопасен за употреба в домашни условия. 

Ролерът произлиза от Китай и е добре познат на китайките, които го използват  от години. Масажорът представлява удължен ,,валяк" с нефрит в двата си края. От едната страна камъкът е по-голям и може да се използва за по-големи участъци от лицето - челото, бузите, дори и на врата. По-малката част на ролера е перфектна за зоната под очите и около устата. 

А защо точно нефрит? Според вярванията на китайците нефритът отблъсква лошите сили и привлича късмета. Действа отпускащо и символизира безсмъртието. Благодарение на масажа с нефрит се подобрява лимфният поток и кръвообращението, като по този начин се възвръща плътността на кожата. 

В търговска мрежа могат да се открият много различни по размер и цвят ролери, като цената им варира от 20 до 90 лева. Масажорът може да се използва от хора на всяка възраст, не е нужно да сте на 30+ например или вече да имате бръчки, за да го включите в всекидневните си ритуали за красота. Даже колкото по-рано се започне употребата му, толкова по-добре. Така можете да избегнете преждевременна поява на фини линии, бръчки и тъмни кръгове под очите. 

Как се използва ролерът? Препоръчително е преди масажа с него, да се нанесе някакъв хидратиращ крем или олио за лице, за да може уредът да се движи по кожата, без да е нужен голям натиск. Подходящ е за употреба както сутрин, за да се отървете от подпухналостта, така и вечер, за да се абсорбират продуктите от кожата по-добре. Масажът трябва да бъде с движения от долу нагоре и от вътре навън, като след това ролерът трябва да бъде почистен. Аз го използвам само вечер, след като съм нанесла всичките си продукти или когато си правя шийт маска. след което дезинфекцирам със спирт. Също така, ако желаете, можете да го сложите в хладилника за няколко минути преди употреба.

На практика този уред е вечен, стига да се грижите правилно за него. Резултати от употребата му не трябва да очаквате веднага, а трябва да бъдете постоянни и с течение на времето ще забележите как се подобрява външният вид на кожата ви. 

Ролерът, който имам аз ми е подарък от приятелката ми myplacebyr, но може да се закупи от сайта на Zoya.bg

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно!
До скоро! 
Х.Н.💖













Няма коментари:

Публикуване на коментар