сряда, 30 декември 2020 г.

Catrice True Skin Foundation

Здравейте!

Винаги съм била почитател на фон дьо тените с матов завършек и бягах от тези, които имат озаряващ ефект, тъй като кожата ми е комбинирана, омазнява се и такива фон дьо тени я караха да изглежда още по-мазна.

Catrice е една от любимите ми бюджетни марки и новият им фон дьо тен True Skin привлече вниманието ми с красивата си опаковка. Фон дьо тенът е предназначен за всеки тип кожа, съдържа хиалуронова киселина и масло от семената на диня, които осигуряват дълготрайна хидратация. Фон дьо тенът обещава средно до високо покритие, като в същото време придава свеж вид на кожата, без да стои като маска, а напротив - създава ефект за втора кожа. В България се предлага в 4-5 цвята.

Фон дьо тенът идва в стандартна 30-милилитрова стъклена опаковка с помпичка. Помпичката е огромен плюс за мен. Цветът, който избрах е 004 (Neutral porcelain) и мисля, че би паснал на момичета с по-светла кожа, защото това е един от най-светлите цветове които се предлагат. 

Консистенцията на фон дьо тена е много течна, напомня на любимия ми Double Wear. Разнася се с лекота и се слива с кожата за секунди. Един слой от фон дьо тена дава средно покритие, което без проблем би могло да бъде наградено до пълно. Финишът му определено не е матов, но не бих казала и че е от онези фон дьо тени които карат кожата да лъщи прекалено много. По-скоро дава естествен завършек, който придава лека сияйност на лицето и кара кожата да изглежда здрава. Това страшно много ми допадна в продукта. Друго нещо, което ми направи много добро впечатление, е издръжливостта му. Честно казано не очаквах фон дьо тенът да бъде много, издръжлив, но останах приятно изненадана. 

Фиксиран с пудра не мърда през целия ден, дори и да нося маска. Изтрива се леко от нея в областта на брадичката, но по-голямата част си остава на кожата. Не се окислява и не потъмнява с течение на деня. Споменавам го, защото съм попадала на доста фон дьо тени, които променят цвета си през деня, стават по-тъмно и това не е особено приятно. За мен това би могло да бъде основен фактор, който да ми попречи да използвам дадения фон дьо тен често. Тук този проблем липсва и съм щастлива от този факт, защото наистина съм страшно доволна от True Skin и последно време използвам само него. 

Според мен всички обещания на марката са спазени и мисля, че намерих нов любим фон дьо тен, който бих купувала отново и отново. Със сигурност бих го препоръчала и на вас, ако си търсите лек, покривен и издръжлив фон дьо тен, цената му е около 15 лева, което го прави и доста достъпен. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро! 
Х. Н. 💖











 



Няма коментари:

Публикуване на коментар