петък, 31 май 2019 г.

May Favorites (2019)

Здравите! 

Дойде време да споделя с вас кои продукт и се откроиха за мен през изминаващия месец май. Този път реших да ги разделя по категории, защото иначе става ,,манджа с грозде" както се казва. 
Това са всички продукти. Има за лице, нокти, тяло, та дори и аксесоари. 
Лице 
Започвам с продуктите за лице и първият е този двуфазен дегримьор за очи на френската марка Klorane. Имах доста високи очаквания за нега, тъй като страшно много хора ми го похвалиха. Той е с екстракт от синя метличина, която действа успокояващо и от марката твърдят, че дегримьорът се справя добре, дори с водоустойчив грим. 
Останах приятно изненадана с каква лекота и колко лесно премахва целия грим пт очите. Разтваря отлично очна линия и водоустойчива спирала, без да е нужно да търкате. Не дразни очите, но не съм фен на аромата му. На мен лично ми е прекалено силен, но знам, че има хора, които го харесват, така че това си е по-скоро до човек.
Това е съставът на продукта.
Вторият любимец от тази категория е слънцезащитният спрей на La Roche-Posey Anthelios. Вярвам, че е познат на повечето от вас, защото е доста известен продукт на марката. Спреят е с висока степен на защита - spf 50. Предпазва кожата на лицето от UVA лъчите, които проникват дълбоко в кожата и причиняват преждевременно стареене, поява на бръчки и промени в нашето ДНК, които стават фактор за развитие на ракови образувания по кожата. След доста хвалби за него миналата година реших и аз да го пробвам. Носех го в ежедневието или на плаж през лятото и нямах проблем със слънчеви изгаряния по лицето, затова залагам на него и тази година. Харесва ми фактът, че не оставя бял или лъщящ слой по лицето, а напротив - матира го. 
Ето го и съставът му. 
Можете да видите и отделно ревю за продукта тук  →https://www.instagram.com/p/Bxt0xZQJAAK/?igshid=y8jls6lmqvxb
Последният продукт от тази категория всъщност е грим. Напоследък съм обсебена от този печен бронзант на Makeup Revolution. Има леки блестящи частици, но те едва, едва се забелязват, което за мен е ок, защото не съм голям любител на блестящите бронзанти. Стои супер естествено и цветът е много приятен. Не е от най-пигментираните, но съм попадала и на по-лоши случаи. Падна ми се от коледния календар на марката и отначало не му обръщах много внимание, дори първия път, като го пробвах, не ми хареса. Нещо ме подтикна да му дам втори шанс и от тогава ползвам почти само него, дори съм си казала, че лятото ще го ,,спукам" от носене. Мисля, че ще изглежда добре, ако успея да хвана поне малко тен. 
Тяло 
Няма как да не включа тук скраба за тяло с банан на The Body Shop. Много го харесвам, а и ароматът му е уникален. Много добре ексфолира кожата, прави я изключително6 мекичка и гладка. Частиците не са нито прекалено едри, нито прекалено дребни, а за мен са перфектни. Когато го нанесете на мокра кожата и започнете да го разнасят, той се превръща в нежна пяна и ексфолиращите частици премахват мъртвите клетки. 
И разбира се, съставът му 
Можете да видите отделно ревю на продукта тук → https://hrisinikolova.blogspot.com/2019/05/the-body-shop-banan-body-scrab.html?m=1
★Един лосион, който ми направи много добро впечатление, е лосионът за ръце и тяло на Baba's Soapery . Това е натурален, подхранващ лосион с масло от карите и сладък бадем. В него са комбинирани етерични масла от лавандула, индрише и иланг-иланг. Изключително лека формула, която се абсорбира бързо от кожата, не оставя никакъв мазен или лепкав слой. Мирише приятно, но леко силничко на лавандула. Страхотен е за ежедневна употреба. 
А съставът му е прекрасен, защото е с натурални съставки. Можете да видите отделно ревю на този продукт и още от марката тук → https://hrisinikolova.blogspot.com/2019/05/babas-soapery-sunset.html?m=1
Нокти 
През месец май най-чести ноктите ми бяха лакирани с тези два цвята. Редувах ги, комбинирах ги, защото много ми харесват. По-малкият е в цвят Dark Chocolate и е от една серия на Avon, посветена на шоколадовите нюанси. Аз, разбира се, като верен фен на шоколада и по-специално черния, не устоях и си поръчах един лак от тази колекция. Цветът е много приятен и много ми харесва как стои на ноктите. Самият лак е доста плътен, но не е от най-издръжливите. И все пак си го нося с голямо удоволствие.
 Другият е от тяхната гел колекция, която ми е и любимата на марката. Ако трябва да съм честна, не съм от най-върлите почитатели на гел лака, затова харесвам тази серия на Avon. Те са с гел ефект, но се премахват като обикновен лак. Наистина виждам такъв ефект, дори приятелки са ме питали ,,Да не си с гел лак? Нали не го харесваше." Еми, не, не съм с гел лак, а с лак на Avon, представяте ли си 😂. Много са плътни и в комбинация с топ лака от серията са доста издръжливи. 
Аксесоари 
Предполагам всички познаваме Дранкулка и знаем колко прекрасни са всички техни бижута. Тази гривна е от лятната им колекция, по която направо ми ,,останаха" очите. Откакто имам гривната всеки ден я нося и много си я харесвам. Изглежда страхотно, изработена е от качествени материали и е помислено, дори за най-малкия детайл. 

Е, това бяха любимците ми за месец май и се надявам да ви е било интересно.
До скоро! :) 
Х.Н. ♡

Отбелязаните с ★ продукти са ми предоставени за тест oт PR 




вторник, 28 май 2019 г.

Baba's Soapery Sunset*

Здравейте!

В днешната публикация ще ви разкажа за няколко продукта на марката Baba's Soapery, които те любезно ми предоставиха, за което им благодаря♡

Малко за самата марка
Baba's Soapery идва в България през 2015г. Марката предлага изцяло веган продукти, не тества върху животни, не използва палмово масло в сапуните си. Опаковките са направени от рециклиран картон, напечатан с нетоксинно мастило. Козметиката им не съдържа парабени, фталати, силикони или синтетични пенители.
Така изглеждат нещата, които ми изпратиха. То всъщност е комплект, който се казва Sunset и сега ще разгледаме по-подробно.
Лосион за тяло Sunset 
Това е натурален, подхранващ и хидратиращ лосион за тяло и ръце, обогатен с масло от карите, сладък бадем и в него са комбинирани етерични масла от лавандула, индрише и иланг-милано. 
Лосионът има много лека текстура, която попива бързо в кожата. Хидратира много добре и прави кожата мека на допир. Не е мазен или лепкав, има приятен, но леко силен аромат на лавандула. Много ми допада действието му и от сега казвам, че ми е най-любим от целия комплект.
Това е съставът на лосиона
Сапун Sunset 
Сапунът има успокояващо действие, обогатен е с етерични масла от лавандула, индрише и иланг-иланг. 
Сапунчето прави много приятна гъста пяна, измива добре, без да пресушава или да дразни кожата. Не усетих кой знае какъв успокояващ ефект, но ароматът му също е на лавандула и на мен лично ми допада. Използвам си го с удоволствие.
Така да изглежда самият сапун отвътре.
А това е съставът му.
Бомбичка за вана и гъба луфа.
Това са последните два продукта от комплекта. Започвам с гъбата, защото лично на мен ми беше много интересна, тъй като до сега не бях ползвала такова нещо, дори не знаех, че съществува. Луфата всъщност е ядлив, тропически и субтропическите зеленчук, най-често срещан в Азия и Африка. Гъбата се използва за ексфолиране на кожата и премахване на мъртви клетки. Усещането е като масаж и в същото време доста добре ексфолира кожата, след което тя е гладка на допир. Гъбата е изцяло биоразградима. Ако ползвате такива гъби, е хубаво да знаете, че те трябва да се подменят на всеки два месеца..
Бомбичката за вана  е доста ароматна. Аз вкъщи нямам вана, но ми предстоеше пътуване и се сетих, че е възможно в хотела да има вана, затова я взех с мен на пътуването. Ииии бях права...в хотела имаше вана, та успях да я пробвам. Като цяло не е нищо особено, но пък отпуска след дълъг и измурителен ден. До сега не бях ползвала бомбички за вана и беше много забавно. 
Тук можете да видите състава на бомбичката.
В крайна сметка останах много очарована от продуктите и се радвам, че имах възможността да ги пробвам. Същи така интересен факт за марката Baba's Soapery e, че те даряват 5% от сумата на всеки закупен техен продукт в помощ на възрастни хора.

Е, това беше от мен за днес, надявам се да ви е било полезно или интересно.
До скоро!:)
Х.Н.♡
*Продуктите са ми изпратени за тест като PR пратка, но по НИКАКЪВ начин не съм задължена да казвам само суперлативи за тях. Мнението ми е на база ЛИЧЕН опит и е съвсем честно 






понеделник, 27 май 2019 г.

The Body Shop Banan Body Scrab

Здравейте!

Обичате ли банани? Аз обожавам този плод и също толкова харесвам The Body Shop, та щом видях, че от марката са пуснали серия с банан веднага реших, че трябва задължително да си взема нещо от нея.
Реших нещото да бъде ексфолиантът, защото много ми хареса този с Моринга, който бях пробвала преди време. 
Скрабът е обогатен с ограничено пюре от банан от Еквадор (банани, които поради формата и големината си не са използвани в хранителната индустрия), продуктът е 100% веган, не е тестван върху животни (всички продукти на марката не се тестват върху животни) и е лимитиран. 
Ексфолиантът има богата, кремообразна текстура. Самите ексфолиращи частици не са прекалено едри, че да драскат кожата, нито пък са прекалено дребни, че да не се вижда ефект от тях, а за мен и моя вкус са перфектни. 
Скрабът се нанася на мокра кожа и се разнася с масажни движения. При контакт с кожата, той се превръща в богата пяна и нежно, но ефективно ексфолира кожата, премахва мъртвите клетки, прави я мека, гладка, подхранена и със страхотен аромат на сладък банан. Общо взето мога да напиша роман само за аромата, защото наистина ми допада ужасно много. Не е
дразнещо натрапчив, но не е и незабележим. След като се изкъпя, цялата баня ухае на банани, че чак не ми се излиза от там.
Ето тук можете да видите и състава на продукта. 
Финалното ми мнение е, че останах много доволна от ексфолианта, но не съм и очаквала обратното, защото това е марка доказала се във времето и до сега нищо тяхно не ме е разочаровало. Препоръчвам на 100% процента! 

Количество: 200 мл.
Цена: 19,90 лв.

Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било полезно или поне интересно.
До скоро!:)
Х.Н.♡ 

четвъртък, 23 май 2019 г.

Top 10 under 10 (Part 2 hair, face, nails, perfumes)

Здравейте! 

Ето и втората част от мини поредицата ,,Топ 10 под 10", в която ще ви споделя пет продукта под 10 лева от категория бяла козметика (и не само), които са се отличили с нещо и са се превърнали в мои големи любимци.
1.Essence Face/Nose strips
Няма значение дали ще са за нос или лице, винаги съм оставала доволна от тези лепенки против черни точки на Essence. Изхабила съм сигурно 10 опаковки и продължавам да ги купувам, защото виждам страхотен ефект от тях. Черните точки вече ги няма и порите са видимо минимизирани. В опаковката има три малки пликчета с ленти, което ще рече, че една опаковка стига за три ползвания. 
Цената на лентите е 3,59 лв. 
2. Mixa Gentle Purifying Gel Anti-Imperfection.
За този измивен гел се твърди, че почиства порите в дълбочина, е против несъвършенства, става за чувствителна кожа, не изсушава.
Съгласна съм със всички казано! Използвам го всяка сутрин и виждам колко добре влияе на кожата ми. Измива добре без да изсушава кожата, виждам и, че доста от пъпчиците, които имах са изчезнали. Кожата ми не се раздразнява или почервенява от него, защото е доста нежен. 
Ето и състава, който не е един от най-чистите, но попадала съм и на по-лоши състави.
Цената му варира от 7-10 лева  взависимост от къде го купувате, но не съм го срещала на по-висока цена от тази. Количеството на продукта е 200 мл. 
3. Bioapteka Honey Therapy Hair Shampoo
Мдаа, най-вероятно не се изненадвате от присъствието на този продукт тук. Когато ми хрумна идеята за тази поредица, този шампоан беше първото нещо, което ми дойде на ум да включа. 
Изключително впечатлена съм от него, та чак не можах да повярвам, че шампоан може да ми се хареса толкова. Той е предназначен за суха до нормална коса. Измива много добре косата и й придава лек блясък, не утежнява. Има уникален аромат, които все задържа с дни. 
А това е съставът му.
До сега съм изхабила три опаковки и бих продължила да го купувам без съмнение. Цената му е 3,99 лв. 
4. Avon Imari Elixir/Celebration Edition
Броя тези два парфюма като един продукт, защото са от една и съща серия.
 Единият е Imari Elixir, чиито базови нотки са ванилия, пачули и черен кехлибар. Ароматът е в цветно-плодовата категория. Много е приятен, не е тежък или натрапчив, много ми харесва за ежедневието. 
Другият е Imari Celebration Edition. Тук базовите нотки са цитрон, жасмин и ванилия. Този аромат също много ми допада. И двата парфюма са много трайни, ама като казвам много нямам предвид да траят 5-6 часа, а тук говорим за трайност повече от 20 часа. Аха, правилно прочетохте :) Тъй като излизам рано от вкъщи (около 7:30 ч. по принцип), имах цял ден на разположение да тествам парфюмите. От 7:30 сутринта до вечерта, че и до следващата сутрин и двата аромата се справиха без забешежка (не ги нося и двата едновременно, нека да уточня, че да не стане някой гаф). Бях изумена, защото до сега не съм попаднала на толкова издръжлив парфюм, а сега нацелих цели два. От тази серия Avon имат още един или два аромата, които не съм пробвала, но съдейки по тези и другите би трябвало да са страхотни. Мисля, че редовната им цена е около 15 лева, но в брошурите си Avon често ги пускат на промоция за около 10 лева. Количеството и на двата парфюма е 50 мл. 
5. Velnea (Lilly Drogerie) Oil-based Nail Polish Remover
Един доста хвален в You Tube пространството лакочистител, та реших и аз да го пробвам преди известно време, за да видя какво толкова чудно има в него. Лакочистителят е на маслена основа, но съдържа ацетон (от марката предлага и такъв без ацетон). Много лесно премахвам лака си с него, щадящ е към ноктите и не ми изсушава кожичките като други, пробвани от мен до сега лакочистители. Използвам само него от вече две години и не мисля да го сменям. Количеството му е 150 мл. и цената не надвишава 2 лева. Можете да го намерите само в дрогерии Lilly. 

Е това беше от мен за днес. Надявам се тази мини поредица да ви е била полезна или поне интересна.
Първата част можете да видите тук ↓
До скоро!:)
Х.Н.♡ 




неделя, 19 май 2019 г.

Top 10 Under 10 (Part 1 makeup)

Здравейте! 

Започвам една мини поредица тук в блога, а именно ,,Топ 10 под 10", което ще рече, че ще споделя с вас моите 10 любими козметични продукта(5 от декоративната и 5 от бялата козметика), които са под 10 лева.
Разбира се, започвам с гримовете, защото са ми страст, въпреки че напоследък пазарувам само бяла козметика. Продуктите са подредени на случаен принцип, а не по някакъв определен ред.
1. Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick  
Едни от най-любимите ми матови течни червила. Имат страхотен аромат и са изключително издръжливи. Изсъхват до пълен мат и не цапат, когато допрете устните си до чаша, салфетка и т.н. Също така има доста богат избор от цветове и самите червила са много пигментирани 
Цената на червилата е около 8 лева, но често се случва в някоя дрогерия да ги пуснат на промоция за около 6,50 лв.
2. Flormar Nail Enamel
Това за мен е най-голямото откритие що става въпрос за лакове за нокти. Никога не съм очаквала, че ще остана толкова доволна от някой лак. Лаковете на Flormar са изключително издръжливи, плътни, с красив блясък и на последно място, но не и по важност са доста евтини. Лично аз не съм ги виждала на цена надвишаваща 2,50 лв. Четката им също ми е удобна. 
3. Essence Glow To Go Palette
Една палитра, която си купих миналото лято съвсем ненадейно. Всъщност отидох, за един друг хайлайтър на марката, но той не ми хареса как изглежда на живо и не го взех. Видях тази палитра на щанда и я грабнах, без да се замисля. Отначало съжалявах, че съм я взела, но пък после взе, че ми стана много любима. 
Палитрата съдържа общо 4 цвята хайлайтър със уникален блясък и пигментация. Наистина са доста бляскави и може би затова ги харесвам толкова, защото обичам по-силни хайлайтъри. 
Ето за тази пигмемтация става въпрос ♡♡♡♡
Цената на палитрата е около 9,90 лв. взависимост от къде я купувате, но не съм я срещала на по-висока цена от тази.
4. Avon True Color Liquid Eyeliner Pen.
Май не съм от най-големите любители на очната линия, но от време на време слагам за разкош и разнообразие. Не харесвам очните линии под формата на писалка, но тази ми е най-удобна от всички, които съм пробвала. С нея най-лесно и бързо чертая линията и ми харесва това, че е наситено черна. Друг плюс е, че не се размазва на моите очи, ама изобщо. Вече изхабих една и съм се  запасила с втора опаковка. Цената й е 8,99 лв. 
5. Aura Blending Eyeshadow Brush
И бавно, но славно стигнахме до последния продукт, който не е точно грим, но пък трябваше да бъде включен тук, защото ми улесни живота. Тази четка на Aura толкова лесно, плавно, бързо и равномерно прелива всеки цвят, който сложа в сгъвката и затова съм се запасила с няколко бройки от нея. Много е мека и си върши работата прекрасно. Не съм имала никакви проблеми с падане на косми при миене и т.н. За цената си от около 7 лева бих казала, че качеството е доста добро. 

И такааа... това беше част 1 от тази мини поредица. Скоро очаквайте и част 2, в която ще ви покажа топ 5-те продукта под 10 лева от бялата козметика. 

Надявам се да ви е било интересно
До скоро! :)
Х.Н.♡ 




сряда, 15 май 2019 г.

L'oreal Infaillible More Than Concealer

Здравейте!

Днешното ревю ще бъде много вълнуващо за мен, защото чаках този коректор да излезе на българския пазар като "топъл хляб" както се казва. Днес ще ви говоря (така де, пиша) за коректора Infaillible More Than Concealer на L'oreal. 


За този колектор се твърди, че :
  • Е мултифункционален тоест може да се използва като коректор, фон дьо тен и контур 
  • Има плътна покривност и трайност до 24 часа
  • Не се усеща тежко на кожата
  • Има по-голям от обикновено апликатор, който улеснява работата с продукта 
  • Се предлага в 25 цвята за всеки тен на кожата 
Опаковката на коректора малко ми напомня на Shape Tape на Tarte, дори съм чувала да го спрягат за негов двойник. Не съм пробвала коректора на Tarte и не мога да кажа нищо.
Покритието на коректора наистина е плътно и прикрива много добре кръговете под очите. Аз честно казано нямам голям проблем с тях и нанасяне по-малко количество, но дори и така покривността е изключително висока. Апликаторът е по-голям от стандартния и е по-лесно продуктът да бъде нанесен. 
Коректорът е по-скоро с матов завършек, не се усеща тежко на кожата. Ако прекалите с количеството не изглежда толкова естествено, поради високата си покривност и има опастност да се събере във фините линии.
Цветът, който имам аз е Eggshel 321. Не е най-подходящият за мен, но в магазин нямах и голям избор. При нас не се предлага пълната гама цветове за съжаление. Когато го купувах имах избор между два -  този, който е  с неутрален подтон, но доста светъл, както казах и един по-тъмен, но той ми жълтееше.
Откакто имам коректора не съм спряла да го използвам, защото много ми харесва. Не знам дали би издържал цели 24 часа, защото не нося грим толкова време, но поне при мен не мръдна около 10 часа (от 9:30 сутринта до 19 и нещо вечерта), което говори наистина да дълготраен продукт. Чакането си е струвало на 100% :) Препоръчвам го, ако си търсите наистина траен коректор, който да прикрие несъвършенствата и тъмни кръгове. 

Цена : около 15 лева
Количество 11 мил. 

Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било интересно и полезно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡ 






понеделник, 13 май 2019 г.

Essence Good Vibes Good Memories Highlighter

Здравейте!

Днес ще ви разкажа за още един продукт от пролетната колекция Good Vibes Good Memories на Essence. Преди време бях писала за палитрата с ружове, която ми стана голям любимец, но днешният продукт, няма да крия, ме разочарова малко.
Това е хайлайтърът от серията. Опаковката му е изключително красива и пролетна. Много ми харесва, че от марката са заложили на нещо по-различно, което определено ти хваща окото. 
Хайлайтърът е двуцветен - половината е тъмно (но не искрящо) розов, а другата половина е по-светло розово. И двата цвята са много красиви, но защо този продукт не успя да ми се хареса? Проблемът е там, че аз съм доста бяла, а този хайлайтър ми идва тъмен, дори и по-светлата част. Носила съм го няколко пъти, но не ми харесва как ми седи. Личи си, че не е за мен, а и ми идва една идея по-розов, отколкото бих искала. 
И двата цвята са със страхотна наситеност и пигментация. Можете да ги нанесете по отделна или да ги смесите. Ако вие сте с по-тъмна кожа и с по-розовеникав подтин, а и обичате като мен да се вижда, че носите хайлайтър от далеч, то това е вашият нов приятел. Аз мисля да го пробвам как ще седи като руж или на очите, но не искам да се разделям с него, защото си е красота под формата на грим.  Малко ме е яд, че не успях да му се насладя като хайлайтър, защото има прекрасен блясък. 

Продуктът е закупен от сайта на Dodis, но мисля, че колекцията вече е налична в дрогериите. И все пак ще оставя линк към сайта, ако проявявате интерес 
https://www.dodis.bg/essence-good-vibes-good-memories.html←линк към цялата колекция

Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било интересно.
До скоро! :)
Х.Н.♡