сряда, 30 декември 2020 г.

Catrice True Skin Foundation

Здравейте!

Винаги съм била почитател на фон дьо тените с матов завършек и бягах от тези, които имат озаряващ ефект, тъй като кожата ми е комбинирана, омазнява се и такива фон дьо тени я караха да изглежда още по-мазна.

Catrice е една от любимите ми бюджетни марки и новият им фон дьо тен True Skin привлече вниманието ми с красивата си опаковка. Фон дьо тенът е предназначен за всеки тип кожа, съдържа хиалуронова киселина и масло от семената на диня, които осигуряват дълготрайна хидратация. Фон дьо тенът обещава средно до високо покритие, като в същото време придава свеж вид на кожата, без да стои като маска, а напротив - създава ефект за втора кожа. В България се предлага в 4-5 цвята.

Фон дьо тенът идва в стандартна 30-милилитрова стъклена опаковка с помпичка. Помпичката е огромен плюс за мен. Цветът, който избрах е 004 (Neutral porcelain) и мисля, че би паснал на момичета с по-светла кожа, защото това е един от най-светлите цветове които се предлагат. 

Консистенцията на фон дьо тена е много течна, напомня на любимия ми Double Wear. Разнася се с лекота и се слива с кожата за секунди. Един слой от фон дьо тена дава средно покритие, което без проблем би могло да бъде наградено до пълно. Финишът му определено не е матов, но не бих казала и че е от онези фон дьо тени които карат кожата да лъщи прекалено много. По-скоро дава естествен завършек, който придава лека сияйност на лицето и кара кожата да изглежда здрава. Това страшно много ми допадна в продукта. Друго нещо, което ми направи много добро впечатление, е издръжливостта му. Честно казано не очаквах фон дьо тенът да бъде много, издръжлив, но останах приятно изненадана. 

Фиксиран с пудра не мърда през целия ден, дори и да нося маска. Изтрива се леко от нея в областта на брадичката, но по-голямата част си остава на кожата. Не се окислява и не потъмнява с течение на деня. Споменавам го, защото съм попадала на доста фон дьо тени, които променят цвета си през деня, стават по-тъмно и това не е особено приятно. За мен това би могло да бъде основен фактор, който да ми попречи да използвам дадения фон дьо тен често. Тук този проблем липсва и съм щастлива от този факт, защото наистина съм страшно доволна от True Skin и последно време използвам само него. 

Според мен всички обещания на марката са спазени и мисля, че намерих нов любим фон дьо тен, който бих купувала отново и отново. Със сигурност бих го препоръчала и на вас, ако си търсите лек, покривен и издръжлив фон дьо тен, цената му е около 15 лева, което го прави и доста достъпен. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро! 
Х. Н. 💖











 



сряда, 2 септември 2020 г.

Перфектна визия с Bell Cosmetics*

Здравейте!

Имам предчувствие, че тази публикация ще стане дълга, тъй като ще ви разкажа за няколко продукта от марката Bell и за всеки от тях имам да кажа доста неща.

Звездата в пратката, която получих от Taota, е фон дьо тенът Full Cover Foundation, но тя съдържа още няколко интересни продукта, вдъхновени от перфектния грим на любимите ни героини от филмите и сериалите. 

Мисля да започна с фон дьо тена, който предлага пълно покритие с хидратиращ ефект и без ефект маска. Предлага се в четири цвята, като аз имам 03 (vanilla) и 04 (golden honey), които са двата най-тъмни. Опаковката му е под формата на тубичка, която трябва да изстискате, а не с помпичка. Аз лично предпочитам помпички, но и този тип опаковка е удобен, тъй като позволява контрол на количеството фон дьо тен. В продукта намерих както плюсове, така и няколко минуса. Харесва ми покривността му. Наистина прикрива идеално всички месъвършенства Завършекът му не е напълно матов, а по-скоро сатенен и стои красиво. Издръжливостта му също е чудесна. Запечатан с пудра, при мен не мърда цял ден, но след около 4-5 часа челото и носът ми леко лъсват. Честно казано го очаквах, тъй като не е матов, а и Т-зоната ми по принцип е по-мазна. Смятам, че би бил подходящ и за хора със суха кожа. Нещото, което не ми хареса изобщо в този фон дьо тен, е че се окислява (потъмнява) за нула време. Нанасям първо него (ползвам цвета 03 vanilla), след това коректор и докато прелея коректора, фон дьо тенът е с горе-долу два тона по-тъмен, което за мен не е никак ок. Но хубавата новина е, че успях да намеря решение на този проблем, а именно смесвам го с друг, който пък ми е прекалено светъл и така постигам точния цвят. 


Ружът е може би един от любимите ми грим продукти, макар че преди време го пренебрегвах незнайно защо. Перфектният ръж за мен е нито прекалено светъл, нито прекалено тъмен. Също търся такъв с по-слаба пигментацията, тъй като с него грешки се правят по-трудно. Този от Bell е точно това, което търся. Този продукт се нарежда сред любимите ми от цялата пратка. Води се моделиращ руж и е в цвят 02. Когато се нанесе, стои изключително нежно и красиво. С матов завършек е, няма блестящи частици. Не съм против блестящите ружове, стига блясъкът да не е прекален. Ружът на Bell се прелива перфектно и придава здрав вид на кожата. Понякога нанасям само коректор под очите и него, и резултатът е страхотен. Откакто го имам, не съм посягала към друг руж. 

Нов продукт за вежди никога не е излишен, нали така? До сега не бях ползвала сенки за вежди, винаги съм залагала само на моливи. Палитрата на Bell съдържа два цвята сенки за вежди, вакса, малка скосена четка и спули. Когато видях четката и спулито, първата ми мисъл беше просто да ги прибера някъде и да си използвам мои, защото тези ми се сториха неудобни. В интересна на истината грешах. Веднъж просто не ми се вадеше четка за вежди и спули, и реших да пробвам тези от комплекта. Малката скосена четка всъщност е много удобна и прецизно нанася продукта, а спулито разресва добре и отнема излипнпто количество сенки. 
Самите сенки също много ми харесаха, предлагат се в няколко цветови разновидности, като аз имма номер 01. Мислех си, че цветовете ще са светли за мен, но ми паснаха идеално. Лесно се работи с тях, пигментацията е добра и не се пращат изобщо, пък ваксата фиксира косъмчетата чудесно. Палитрата има и  огледало, което е допълнителен плюс. 

Спиралите също са ми слабост. Обичам да пробвам постоянно различни и различни, за да открия моите любими. Bell предлагат доста голям избор от спирали в асортимента си, но аз за пръв път използвах тяхна. Amazing Lash обещава да придаде дължина, обем, наситен черен цвят и извивка на миглите, без да се размазва или рони. За дължината, обема, извивката и черния цвят съм съгласна. Наистина прави миглите много красиви. Придава страхотен обем и постигам извивка, дори без да използвам извивачка предварително. Тушът е плътен и черен, формулата много ми допада, тъй като не слепва миглите. Не е нито прекалено течна, нито прекалено гъста. Четката на спиралата не е силиконова, но разресва и разделя миглите добре. Спиралата обаче при мен се размазва. Това ми се случва с повечето спирали, които не са водоустойчиви. За щастие точно тази на Bell се предлага и във водоустойчив вариант, така че сматям да пробвам и него. 

От скоро съм голям привърженик на очната линия. Казвам от скоро, защото до преди година за нищо на света не ми се получаваше добре. Двата вида очни линии, които използвам, са тези в бурканче и под формата на писалка. От очната линия на Bell останах много впечатлена. Върхът й е много тънък и прецизен. Лесно се чертаят както много тънки, така и по-дебели линии. Много е удобна и се работи с лекота с нея. Самият цвят е наситено черен, изсъхва до пълен мат, не се размазва или изтрива по някакъв начин през целия ден. Определено тази очна линия се нарежда сред любимите ми. 

Стигнахме и до последните два продукта, които са червило и молив за устни. Червилото се казва Powder Lipstick и се предлага в шест цвята. Отначало, когато го пробвах на ръката, си помислих, че е блестящо като гланц (не харесвам гланцове) , но в последствие, нанесено на устните, се оказа с матов завършек, което искрено ме зарадва. Цветът, който имма аз, е 01 и е страхотен за ежедневието. Червилото се нанася равномерно и се усеща комфортно на устните, като не ги изсушава, въпреки че е матово. Моливът също е много хубав. Съчетава се чудесно с червилото. Той е от онези, които не е нужно да подостряш и точно такива предпочитам аз. Мек е, пигментиран е и е доста тънък, което позволява прецизно оформяне на устните. 

В крайна сметка останах доволна от продуктите на Bell, които имах възможността да пробвам. Цените са много достъпни, а качеството страхотно. В момента можете да се възползвате от 20% отстъпка с кода FullCover при покупка на фон дьо тена Full Cover Foundation от онлайн магазина на Taota. Кодът е валиден до 15.09.20г. ,така че побързайте! 

Можете да последвате Taota в Instagram 
👉 тук  
и Bell Cosmetics 
👉 тук

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно! 
До скоро! 
Х. Н. 💖

*Продуктите са ми изпратени безплатно за тест, това не влияе на мнението ми за тях 

































неделя, 26 юли 2020 г.

IUNIK Propolis Vitamin Synegry Serum

Здравейте!

Предполагам повечето от вас използват серуми в рутината си за грижа за кожата. Серумът представлява продукт, в чийто състав има по-голяма концентрация на активни съставки. Текстурата на серумите е значително по-лека от тази на кремовете за лице, тъй като те са направени от по-малки молекули, имащи способността да проникват по-дълбоко в кожата.

В днешаната публикация искам да ви споделя своите впечатления от серума с прополис и витамини на корейската марка IUNIK. Това е напълно нова марка за мен и този серум е първият продукт, който пробвам, но със сигурност няма да бъде последният. 
Прополисът (още наричан и пчелен клей) има множество полезни свойства за кожата. Той представлява смес от смоли, восък и прашец от пъпките, и цветовете на растенията. Прополисът се използва от години в традиционната медицина заради своето антибиотично, антибактериално и имуностимулиращо действие. Той успокоява кожни раздразнения, подхранва, подобрява еластичността на кожата, изсветлява тена и се дори със свободните радикали. 

В серума на IUNIK концентрацията на прополис е 70%. В състава му се съдържат още 
☑️ 12% екстракт от облепиха (морски зърнастец) - билка, източник на омега 3,6 и 9 мастни киселини, витамини А, Б1, Б2, Б6, Ц, Е и фолиева киселина. 
☑️ Ниацинамид и аденозин - стимулират синтеза на колаген в кожата. 

Консистенцията на серума е много лека и течна, подходящ е за всеки тип кожа. Попива бързо, оставя лек лепкав филм върху кожата, но след като попие, неприятното усещане изчезва. Опаковката е стъклена и дозирането става посредством пипетка. Използвам серума само сутрин и съм много доволна от ефекта, който виждам върху кожата си. Справя се много добре с хидратацията, действа благопроятно върху зачервявания и кара кожата на лицето да изглежда сияйна, с избистрен тен. Не забелязвам утежняване или излишно омазняването по кожата, след нанасянето му. На допир тя се усеща много мека и еластична. 

Серумът се предлага както в 15-милилитрова опаковка, така и в голяма 50-милилитрова. Аз избрах да пробвам първо малката, за да видя дали продуктът ще се сработи с кожата ми. Със сигурност бих взела голямата опаковка, защото серумът много ми хареса, макар че малката е доста икономична. Два месеца редовна употреба и все още има продукт в нея. 

Серумът може да се намери в сайта на Asianbeauty.bg. Малката опаковка е на цена от 25 лева, а голямата - 50. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно! 
До скоро! 
Х.Н.💖



неделя, 28 юни 2020 г.

Тайната за гладка и стегната кожа вече е разкрита! Какво представлява нефритеният ролер и как се използва?

Здравейте!

В днешно време голяма част от дамите полагат всекидневни усилия, за да запазят младежкия вид на кожата си. На пазара могат да се намерят всевъзможни кремове, серуми, маски и прочие, които обещават да накарат кожата да изглежда млада за по-дълго време. През последните няколко години обаче навлиза нова тенденция в грижата за кожата, а именно това са различните уреди за масаж на лицето.

Днес ще си поговорим за един такъв уред, а именно нефритения ролер. Това е новият любим уред на мнозина, защото е лесен и безопасен за употреба в домашни условия. 

Ролерът произлиза от Китай и е добре познат на китайките, които го използват  от години. Масажорът представлява удължен ,,валяк" с нефрит в двата си края. От едната страна камъкът е по-голям и може да се използва за по-големи участъци от лицето - челото, бузите, дори и на врата. По-малката част на ролера е перфектна за зоната под очите и около устата. 

А защо точно нефрит? Според вярванията на китайците нефритът отблъсква лошите сили и привлича късмета. Действа отпускащо и символизира безсмъртието. Благодарение на масажа с нефрит се подобрява лимфният поток и кръвообращението, като по този начин се възвръща плътността на кожата. 

В търговска мрежа могат да се открият много различни по размер и цвят ролери, като цената им варира от 20 до 90 лева. Масажорът може да се използва от хора на всяка възраст, не е нужно да сте на 30+ например или вече да имате бръчки, за да го включите в всекидневните си ритуали за красота. Даже колкото по-рано се започне употребата му, толкова по-добре. Така можете да избегнете преждевременна поява на фини линии, бръчки и тъмни кръгове под очите. 

Как се използва ролерът? Препоръчително е преди масажа с него, да се нанесе някакъв хидратиращ крем или олио за лице, за да може уредът да се движи по кожата, без да е нужен голям натиск. Подходящ е за употреба както сутрин, за да се отървете от подпухналостта, така и вечер, за да се абсорбират продуктите от кожата по-добре. Масажът трябва да бъде с движения от долу нагоре и от вътре навън, като след това ролерът трябва да бъде почистен. Аз го използвам само вечер, след като съм нанесла всичките си продукти или когато си правя шийт маска. след което дезинфекцирам със спирт. Също така, ако желаете, можете да го сложите в хладилника за няколко минути преди употреба.

На практика този уред е вечен, стига да се грижите правилно за него. Резултати от употребата му не трябва да очаквате веднага, а трябва да бъдете постоянни и с течение на времето ще забележите как се подобрява външният вид на кожата ви. 

Ролерът, който имам аз ми е подарък от приятелката ми myplacebyr, но може да се закупи от сайта на Zoya.bg

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно!
До скоро! 
Х.Н.💖













неделя, 10 май 2020 г.

Skin and Lab Fre C Sun Lotion*

Здравейте!

Наскоро си говорихме за слънцезащитен продукт в Instagram (линк към поста тук),  но този път ще ви запозная с един корейски такъв, който имах възможността да тествам, благодарение на Asianbeauty.

Продуктът представлява слънцезащитен лосион със spf 50+ на марката Skin and Lab и ако трябва да бъда честна, до сега не бях чувала за нея. Лосионът би бил подходящ за всеки тип кожа, но повече би се харесал на хора с мазна или комбинирана. 
В състава си съдържа:
✔️Витамин С - мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и забавя стареенето на кожата. 
✔️Витамин Е - защитава кожата от изгаряния и поява на пигментни петна. 
✔️Центела Азиатика (любима моя съставка) - има успокояващ ефект върху чувствителна и раздразнена кожа, също така предпазва от дехидратация. 
✔️PA++++ - система за класифициране на защита на кожата и блокиране на ултравиолетовите лъчи, състадена в Япония. Тази система има за цел да покаже нивото на защита от UVA лъчи или по-просто казано колкото повече плюсове, толкова по-добре, а тук са цели четири. 

Продуктът идва в тубичка от 50 мл. Консистенцията му е изключително лека, точно като на лосион, има ненатрапчив аромат. Разнася се лесно и попива след няколко минути. По принцип обичам слънцезащитните продукти, които използвам да имат матиращ ефект, защото не понасям лицето ми да лъщи с тях. Този лосион няма такъв ефект, но за щастие не омазнява лицето и не го кара да изглежда сякаш е намазано с олио, не запушва порите, също така не оставя бял филм. 

След употребата му на допир кожата се усеща много мека и бих казала, че лосионът предоставя известна хидратацията, но разбира се, не би могъл да замени стандартния хидратиращ крем за лице. Продуктът се представя чудесно и под грим, като не прави ,,кир" ефект. 

Сега обобщавам - доволна съм от слънцезащитата на Skin and Lab и ще продължавам да я използвам занапред. Смятам, че е добра опция за тези от вас, които искат лек слънцезащитен продукт, който почти не се усеща на кожата. 

Лосионът може да бъде закупен от сайта на Asian Beauty 👉тук на цена от 36 лева, а с промокод HRISI10 получавате 10% отстъпка на този и на още продукти от сайта. 
*кодът е валиден до 15 май! 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно!
До скоро! 
Х.Н.💖

*Продуктът ми е предоставен за тест, това не влияе на мнението ми за него!!! 




вторник, 21 април 2020 г.

Хидратация от Beauty Bakery*

Здравейте! 

Корейската и като цяло азиатската козметика се радва на все повече и повече популярност в днешно време. Много сайтове започнаха да предлагат богато разнообразие от продукти на корейски марки и един от тези сайтове е 1Beauty. Там можете да намерите марки като Beauty Bakery, Holika Holika, Tony Moly и Olivie. 

Днес ще ви запозная с четири шийт маски за лице на Beauty Bakery - марка, за чието съществуване знам от доста време, но не бях пробвала до сега. 

Първата маска е от серията Haute Cuisine. Тя съдържа екстракт от охлюв, който е една от любимите ми съставки в козметика. Екстрактът от охлюв има страхотно хидратиращо и възстановяващо действие. Той се бори с акне и белезите от него, има също анти-ейдж ефект. Маската съдържа още ниацинамид, аденозин, мед, женшен и Bio Complex - 10, които се грижат за мекотата и свежестта на кожата. 
Количеството серум, с което е напоена маската е обилно. Първите ми мисли бяха, че няма да се задържи на лицето и ще се свлича именно заради многото серум. За късмет това не се случи. Маската прилепна идеално по контурите на лицето и усещането беше много приятно. Оставих я да действа за около 20 минути, като след отсраняването й втрих остатъка в кожата. Ефектът след маската беше много добре хидратирана кожа с изравнен тен. Серумът попи за няколко минути, като нямаше лепнене. На допир кожата на лицето беше плътна и гладка. Хареса ми и това, че няма аромат.

Втората маска е от серията CheongEunRo. Маската е предназначена за по-зряла кожа, но на мен лично ми хареса ефектът й. Тя съдържа мощна комбинация от пептиди и билкови екстракти, които спомагат за цялостното регенериране на кожата. Тази маска също няма аромат, самият шийт е изключително тънък и почти прозрачен. Серумът, с който е напоена маската е достатъчно, но не прекалено и тя не се свлича. Оставих маската да действа за 20 минути и бях страшно доволна от резултата. Кожата ми беше изключително мека на допир, усещането беше сякаш съм си изсипала един литър хиалуронова киселина на лицето 😂. Май тази маска се превръща в любимата ми от четирите. 

Дойде ред и на маската с конско масло. Да, правилно прочетохте... 
За пръв път срещам тази съставка в козметичен продукт за лице. Потърсих информация в интернет за това масло и бях изумена от множеството полезни за кожата свойства, които то притежава. Конското масло е сходно до човешкия себум. То има подхранващо и антивъзпалително действие, абсорбира се бързо от кожата, като не причинява запушване на порите, НО не се препоръчва за хора с много мазна кожа. В древната китайска медицина маслото се е използвало, за да лекува изгаряния, порязания, ухапвания от насекоми, хранително натравяне, дори косопад и не, конете не страдат по време на добиването на маслото.
Според мен тази маска би била много подходяща за хора с по-суха кожа. Консистенцията на серума, с който е напоена е една идея по-плътна и не чак толкова водниста. След нея усетих кожата си наистина подхранена в дълбочина и страшно мека на допир. Тази маска има аромат, но той е лек и ненатрапчив.

Последната маска е от серията Aqua Marine, която в състава си притежава морски колаген. Той спомага за сияйния вид на кожата, за нейната хидратация и еластичност. 
Определено маската предоставя чудесна хидратация на кожата. Серумът попива бързо, не лепне и кожата е освежена, и озарена след употребата на й. 

Определено тези маски се оказаха попадение и препоръчвам с две ръце всяка от четирите. Корейските шийт маски са ми голяма слабост и до сега не съм оставала разочарована от тях. Както казах, това е първият ми досег с марката Beauty Bakery и съм впечатлена. 

Маските могат да бъдат купени отделно или в комплект, като в момента комплектът е на намаление. Можете да използвате код instablog, който ви дава 10% отстъпка на всички НЕнамалени продукти в сайта на 1Beauty
*кодът е валиден до края на месец април! 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно!
До скоро! 
Х.Н.♡

*Продуктите са ми предоставени за тест, това не влияе на мнението ми за тях!!! 



събота, 11 април 2020 г.

Estēe Lauder Double Wear Stay-in-place Foundation

Здравейте! 

Кой е първият продукт, за който се сещате, когато някой каже ,,висок клас фон дьо тен"? В моята глава първо изниква иконичният Double Wear на Estēe Lauder. 


Марката Estēe Lauder се фокусира върху създаването на декоративна козметика и продукти, предназначени за грижа за кожата на лицето. Компанията е основана през 1946г. в Ню Йорк и носи името на своята създателка - Есте Лаудер. Тя заедно със съпруга дава начало на марката, като първоначално предлага само 4 продукта, но с упорит труд успява да развие бизнеса си и то много успешно. 

Фон дьо тенът Double Wear излиза на пазара през 1997г. и бързо става любимец на жените, защото е първият в света дълготраен фон дьо тен. 

Няма да крия, че от страшно дълго време искам да пробвам този фон дьо тен. Той е част от wish list-a ми от няколко години, когато за пръв път разбрах за съществуването му. Той обещава точно като това, което аз търся в един такъв продукт, а именно да има добра покривност, да бъде дълготраен, да има матов завършек, но да стои естествено и на последно място, но не и по важност да не се окислява (потъмняла с течение на деня). 

На пръв поглед продуктът грабва с красивата си луксозна опаковка от матово стъкло. Количеството на фон дьо тена е стандартно - 30 мл. Тук като минус считам липсата на помпипка. Да, тя може да се закупи отделно, но това допълнително оскъпява продукта, а той и без това не е евтин. Консистенцията е гъста и смятам, че този фон дьо тен би бил подходящ за хора с мазна или комбинирана кожа, защото има матов завършек. С ръка на сърце мога да кажа, че всички обещания на марката относно Double Wear са спазени. Изключително покривен и дълготраен е (не мърда цял ден), позволява лесно преливане на продуктите, които ще бъдат нанесени върху него (коректор, руж, контур, хайлайтър и т.н.). Също така не прави ефект ,,маска" и кожата с него изглежда като порцеланова.

Има голямо разнообразие от цветове, като моят нюанс е 0N1. Виждате как изглежда на снимката, като умишлено тя не е претърпяла никаква обработка, за да се види по-добре цветът. Този цвят на мен ми идва една идея по-светъл, но понякога го смесвам с по-тъмен фон дьо тен, а дори и да не го направя, той се слива с цвета на кожата и разликата не е толкова забележима да не кажа въобще. 

Мисля, ще крайното ми мнение за Double Wear няма да ви изненада. Страшно много ми харесва и смятам, че си заслужава парите. Можете да го намерите онлайн в Notino или Douglas, като цената му варира между 86 и 95 лева, но в момента и в двата сайта е намален. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било интересно и полезно.
До скоро!
Х.Н.♡




понеделник, 16 март 2020 г.

The Ordinary Lactic acid 10% + HA 2%

Здравейте! 

Знаете, че обичам да използвам киселини за ексфолиране на лицето си. За мен това е по-добрият начин и не бих се върнала към физическите ексфолиращи продукти. Днес ще ви споделя мнението си за серума с 10% млечна киселина на една от любимите ми марки грижа за кожата - The Ordinary. 

Млечната киселина е една от най-известните киселини от групата на алфа-хидрокси киселините. Тя е по-лека от гликоловата киселина, но е също толкова ефективна. Млечната киселина премахва мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, помага при акне и белези от него, хидратира и подобрява текстурата на кожата.

Серумът на The Ordinary съдържа 10% млечна киселина и 2% хиалуронова киселина. Също така формулата му е обогатена с пречистен тасманийски пипер, който намалява признаците на възпаление, дразнене и чувствителност при употребата на продукта.

Шишенцето, в което идва серумът е стъклено и нанасянето става с помощта на пипетка, както при другите серуми на марката. Продуктът няма аромат, което за мен е плюс. Консистенцията му е лека и водниста.

Използвам серума няколко пъти седмично и много ми харесва резултатът, който виждам от него. Нанасям 3-4 капки на ръцете си и след това разнасям равномерно по лицето. Не усещам никакво парене, щипане или дразнене. Включвам серума само във вечерната си рутина, а на сутринта кожата ми е гладка, с равна текстура, мека и сияйна. Комбиниран го с тонер със салицилова киселина на Benton и заедно поддържат здравия вид на кожата. 
Разбира се, не пропускам слънцезащитата всеки ден и ви съветвам вие също да не я пропускате, дори и да не използвате киселини за ексфолиране. 

За финал ще кажа, че съм изключително доволна от серума. Харесва ми действието му и го използвам с огромно удоволствие. 

СЪСТАВ 

Цена: 13,90 лв.
Количество: 30 мл. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук). 

Ревюта на оше продукти от марката 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро! 
Х.Н.♡





вторник, 3 март 2020 г.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Здравейте! 

Днес ще си говорим за един продукт на The Ordinary, който лично на мен ми беше много интересно да пробвам. Това е серумът Marine Hyaluronics, чиято формула е много по-лека от тази на хиалуроновата киселина, но има същото хидратиращо действие. 

Всички сме чували за хиалуроновата киселина и колко полезна е тя за нашата кожа. Всъщност тя може да бъде намерена в множество от човешките тъкани и органи - кожата, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото и др. Хиалуроновата киселина е основен компонент на дермата (най-дълбокия слой на нашата кожа) и е отговорна за гладкостта й. Известна е и с това, че задържа количество влага в кожата, равняващо се на 1000 пъти теглото си. 

Един недостатък на хиалуроновата киселина е, че в някои козметични продукти, като серуми например, създава лепкаво и неприятно усещане. Е, явно The Ordinary са намерили решение на проблема, създавайки своя серум Marine Hyaluronics. Той съдържа водни резервоари от морски произход, които поддържат нивата на влага в кожата точно, както хиалуроновата киселина го прави, но без неприятното усещане. 

Консистенцията на серума е много лека и течна, няма цвят, и аромат. Дозирането става посредством пипетка, както останалите серуми на марката. Продуктът се усеща изключително леко и приятно на кожата, попива бързо, и наистина няма никакво лепнене. Ефектът от него се вижда моментално - кожата е по-мека, напомпана, хидратирана и сияйна. Серумът присъства в рутината ми сутрин и вечер малко повече от два месеца и със сигурност, след като свърши, ще подновява опаковката. Препоръчвам с две ръце, ако си търсите бюджетен и наистина добър хидратиращ серум. 

СЪСТАВ 

Цена: 13,60 лв. 
Количество: 30 мл. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук

Ревюта на още продукти на марката 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро!
Х.Н.♡



понеделник, 24 февруари 2020 г.

2019 Skincare Favorites

Здравейте! 

Ето, че дойде ред и на любимците ми от бялата козметика за изминалата 2019 година. Днес отново ще споделя с вас 10 продукта, които не бих заменила за нищо и през 2020.

Включила съм както продукти за лице и устни, така и за тяло. Страшно трудно ми беше да избера само 10 любими неща, които да присъстват тук, в тази статия, защото всъщност те са много повече. Ноо ето, че успях и се надявам сред тях да откриете и ваши фаворити 😊

ЛИЦЕ

Марката The Ordinary навлезе на нашия пазар през 2019 и като човек, който е слушал и чел сумати положителни мнения за техните продукти, нямаше как да пропусна да пробвам нещо. Така нареченият ,,кървав" пилинг е един от най-известните и хвалени продукт на ТО и има причина той да има огромен брой почитатели, сред които съм и аз. Използвам го два пъти седмично и направо съм влюбена. Той прави кожата ми изключително гладка, мека и сияйна. Не наблюдавам никакви странични ефекти от него и бих продължила да го използвам с удоволствие.

Това е още един прочут със положителното си действие продукт на ТО, а именно тоникът с гликолова киселина. Това е първият продукт на марката, който си взех, когато тя ,,стъпи" на българския пазар. Този тоник е причината да заменя физическите ексфолианти с химически такива (едно от най-добрите решения, които съм взимала!). Тоникът съдържа 7% гликолова киселина, не е агресивен, не причинява раздразнения, а в същото време е ефективен. Нежно ексфолира горния слой на кожата, като изравнява текстурата и спомага за равномерен тен. 

През 2019 се запознах с корейската марка Benton, благодарение на моята приятелка Роси (myplacebyr). Тя множество пъти ми е споделяла колко харесва тонера за лице от серията с охлювена слуз и аз също реших да му дам шанс. Изключително доволна съм от него. Използвам го като част от сутрешната си рутина грижа за кожата, като първа стъпка, след почистване на лицето с измивен продукт. Консистенцията на тонера е лека и водниста, няма аромат, попива бързо, и възвръща хидратацията в кожата, подготвяйки я за нанасянето на следващите продукти. 

Още един продукт на Benton, който се превърна в мой любимец, е измивната пяна Honest. Пробвала съм доста измивни продукти за лице, но тази пяна е просто уникална. Изключително нежна и деликатна е, почиства перфектно кожата от замърсявания, като след себе си оставя чувство за комфорт, а не опъване. Нужно ви е малко количество от пяната, за да почистите цялото лице и врата, което я прави страшно икономична.

Не знам дали изобщо е нужно да споменавам колко е важна слънцезащитата, но все пак ще го кажа - МНОГО Е ВАЖНА!!! Търсейки подходящ продукт за мен, попаднах на матиращия слънцезащитен флуид на Eucerin. Предлага се със spf 30 и spf 50. Това, което ми харесва в продукта е, че не лепне, не оставя бял филм върху лицето и няма неприятния ,,кир" ефект. Въпреки, че има матиращо действие, се усеща хидратиращо и приятно. Нямам намерение да го сменям, защото работи чудесно за мен. Единственото нещо, което бих променила е степента на защита. Щом изразходя тази опаковка, ще го закупя пак, но с по-висок фактор. 

Огромно попадение за мен беше хидратиращата емулсия за лице от серията Tolérance на Avéne. За тази моя покупка отново ,,виновник" е Роси 😂 Тази емулсия действа чудесно на кожата ми! Хидратира в дълбочина и след продължителната й употреба забелязвам, че омазняването малко по малко намаля. Смятам, че ако имате комбинирана кожа (каквато е и моята) или мазна, тази емулсия много ще ви хареса.

УСТНИ

Ексфолиантите за устни на Your Mood са единствените, които съм пробвала, но вършат толкова добра работа, че не виждам нужда да ги сменям. Пробвала съм варианта с ванилия и кокос, но този с ягода ми харесва повече. Ексфолиантът съдържа в себе си пудра захар вместо обикновена такава, което го прави по-нежен към устните. Продуктът премахва мъртвите кожички, прави устните изключително меки и любимите ми матови червила стоят в пъти по-добре. 

За тази нощна маска за устни на Laneige дори не знам какво да кажа, защото колкото и суперлативи да спомена за нея ще бъде малко. Това е продуктът, който буквално спаси устните ми от изсушаване и напукване през студеното време. Текстурата й е много приятна, нанася се лесно и се усеща супер хидратиращо върху устните. Нанасям плътен слой от продукта вечер вместо балсам, а на сутринта устните са омекотени и възстановени. Смея да твърдя, че тази маска се превърна в game changer за мен и не мисля да оставам без нея. 

ТЯЛО

За тяло съм избрала два продукта на The Body Shop първият, от които е душ-гелът от тяхната есенна серия с аромат на ванилия и тиква. Отначало тази комбинация ми се стори странна и се замислих дали изобщо да си взимам нещо от серията. Оказа се, всъщност, че комбинацията от ванилия и тиква е доста сполучлива, защото ароматът на този душ-гел е невероятен. Освен това той има страхотна плътна консистенция, почиства добре кожата, без да оставя чувство за сухота, а напротив - прави я мека и приятна на допир. 

★Вторият продукт е маслото за тяло от коледната серия на The Body Shop с аромат на ванилия. До сега на бях пробвала техните масла за тяло и се радвам, че тази грешка е поправена. Има невероятна текстура и дълготраен аромат. При допир с кожата се разтапя и се разнася лесно. Хидратира кожата на тялото по чудесен начин и попива почти веднага. 

Подробни ревюта на всички продукти можете да видите тук ↓

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н.♡

Продуктът, отбелязан със ★ ми е предоставен за тест от марката, това не влияе на мнението ми за него!