вторник, 25 юни 2019 г.

Herbis Natural Products Coffee Body Scrub and Hair Conditioner*

Здравейте! 

Предполагам всеки харесва натуралната козметика и залата на продукт и с по-изчистен състав. Продуктите на Herbis Natural Products са точно такива. 
За Herbis
Марката е създадена през 2007г. С идеята да произвежда чиста козметика с натурални съставки. Мисията им e да популяризират този тип козметика в по-широк кръг от потребители и да подтикнат повече хора да използват здравословни и натурални продукти.

Продуктите, които ми бяха изпратени от тях са ексфолиант с кафе и балсам за коса. 
Ексфолиант за лице и тяло с кафе и аромат на тирамису 
Какво казват от марката?
Естественият ексфолиант е обогатен с натурални масла от бадем, кокос и макадамия, за да хидратира и омекоти кожата. Заради съдържанието на кафе в състава си има антицелулитно действие и стимулира кръвообращението, тонизира и стяга кожата, има изкусителни аромат на тирамису.
Моите впечатления
Консистенцията на продукта е много приятна. Частичките са по-едри, точно както аз харесвам и много добре си вършат работата. Използвам продукта само за тяло като го нанасям върху мокра кожа и с кръгови движения го разнасям. Ексфолираците частици премахват много добре мъртвата и загрубяла кожа, без да бъдат прекалено агресивни и да драскат. След като отмия продукта от кожата си, той оставя един леко мазен слой, предполагам заради наличието на маска в състава, но на мен лично това не ми пречи. 
Кожата ми след употребата на този скраб се усеща добре ексфолирана, много гладка и супер мека. А, и няма как да пропусна да спомена страхотния аромат, които много ми напомня на едно шоколадови бисквитки, които много обичах, когато бях по-малка. Един единствен минус отчитам аз (който не знам дали всъщност е минус като се има предвид консистенцията на продукта) и това е, че след него цялата баня става черна и навсякъде има от скраба, който после много щателно трябва да бъде почистен. Но в крайна сметка плюсовете са повече от минусите и съм много доволна от продукта. 
СЪСТАВ 
Количество: 200 гр. 
Цена: 17,90 лв.
Балсам за здрава коса и скалп 
Какво казват от марката?
Специално разработена формула, обогатен с с масло от ший, масло от сладък бадем, сусамово масло, масло от авокадо, екстракт от хмел, салвия и пчелен восък. Хидратира и продава блясък, разплита и омекотява косата, намалява косопада и предпазва от поява на пърхот. Съдейства за подсилването на разтежа на косата 
Моите впечатления
Първото нещо, което ми направи впечатление е самата консистенция на продукта - доста е рядка и леко водниста. Аз го нанасям на косата, след като съм я измила с шампоан. Оставям да подейства за 2-3 минути и отмивам.  
Не забелязах косата ми да се омазнява повече след това. Определенo я  разресвам по-лесно и не се заплита както преди. Много ми харесва, че прави косата изключително мека и по-гладка, и вече нямам онзи проблем със стърчащите косми и такива, които си ,,имат свое мнение", а също и  изглежда по-здрава. Не знам дали е от сезона или не, но напоследък косата ми беше взела да пада повече от нормалното, но този балсам й помогна да се възстанови по-бързо и косопадът намаля.  Продуктът има много деликатен и приятен аромат. Приятно съм изненадана от продукта и усилено си го ползвам при всяко къпане. Бих препоръчала! 
СЪСТАВ
Количество: 200 мл.
Цена: 12,90 лв.

Можете да разгледате тези и останалите продукти на Herbis на тайния сайт Тук

Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било полезно и интересно.
До скоро! :)
Х.Н.♡

*Продуктите са ми изпратени за тест от PR, но това по НИКАКЪВ начин не влияе на мнението ми. Рееютата да написани на база ЛИЧНИ впечатления

събота, 22 юни 2019 г.

Essence Mattifying and Pore Minimizing Primer with Black Clay

Здравейте! 

По принцип съм голям фен на марката Essence, защото предлагат страхотни продукти на достъпни цени и до сега почти всичко пробвани ми е харесвало и то много, нооо за жалост с днешния продукт нещата стоят по различен начин.
Днес ще споделя с вас мнението и впечатленията си за основата за грим Prime + Studio Mattifying and Pore Minimizing Primer . 

Основата е предназначена за хора с мазна и смесена кожа, матира лицето и запълва порите, като прави кожата гладка и добре изглеждаща, и в същото време удължава трайността на грима ви. Основата е обогатен с черна глина, която способства за матирания вид на кожата за по-дълго време, тъй като тя абсорбира излишния себум и има антисептични свойства (мисля, че се предлага и вариант със зелена глина).
До тук обещанията на марката звучат добре, но аз не видях нито едно от предназначенията на тази основа да работи за мен. Моята кожа е комбинирана, което ще рече, че се омазнява повече в Т - зоната, а именно там аз нанасях основата. Имам също така и разширени пори в областта на носа, които се очаква тази основа да направи по-малко видими. Аз лично такъв ефект не видях, а напротив - порите ми изглеждаха така, сякаш бяха още по-големи. 
Консистенцията на основата не е нито прекалено гъста, нито прекалено течна и при мен изобщо не успява да минимизора порите. Колкото до матиращия ефект също не бих казала, че виждам такъв. С тази основа челото ми лъсва през деня и все едно не съм сложила нищо, което да го държи матово. Не удължава трайността на грима ми изобщо и не ми харесва как изглежда той, нанесен върху тази основа. Единственото нещо, което ми допада в продукта, е свежият аромат и нищо друго.
Мисля, че вече е ясно, че изобщо не бих препоръчала тази основа и не бих продължила да я използвам. 
Това е съставът на основата. 

Количество: 30 мл.
Цена: 7,49 лв.

Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било полезно и интересно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡


петък, 14 юни 2019 г.

Jane Iredale - гримът, който се грижи за кожата*

Здравейте! 

Преди време от марката Jane Iredale ми изпратиха няколко техни продукта за тест и дойде време да споделя с вас впечатленията си.
Продуктите, изпратени ми от марката са
1. Минерален фон дьо тен (мостра)
2. Сенки за очи (оригинален размер)
3. Спирала за мигли (мостра)
4. Балсам за устни (мостра)
5. Червило (мостра)
6. Хидратиращ крем с цвят и spf 15 (мостра)

Но преди да пристъпим към ревютата, ми се иска да ви разкажа малко за марката. 
Jane Iredale е английска козметична марка, създадена през 1994 г. от англичанката Джейн Иредейл. Марката предлага минерална декоративна козметика, която се стреми да бъде полезна за кожата, а не да й вреди, затова тяхното е ,,The skincare makeup" Също така Jane Iredale предлагат и продукти, свързани с грижата за кожата. Марката е призната от професионалистите в бюти индустрията за носител на наградата за високо качество на съставките. 
1. Минерален фон дьо тен  Pure Pressed Base
Какво казват oт марката?
Фон дьо тенът създава по-матиран финиш от обикновена пудра, обогатен е с минерали, във формулата му няма добавени масла и се усеща леко, нанесен на кожата, съдържа spf 15 или 20 взависимост от цвета, водоустойчив е до 40 минути (което значи, че ще се задържи на място за 40 минути при контакт с вода), съдържа антиоксиданти и екстракт от нар, не е тестван върху животни. 
Моите впечатления
От трите цвята, които ми бяха пратени, два успяха да ми паснат, за което се радвам, тъй като много трудно си намирам подходящ цвят. Фон дьо тенът има средно покритие, но позволява надграждане. Изглежда естествено и не седи като маска, задържа лицето матово по-дълго от пудра и не се усеща тежко, а все едно нямате нищо. При мен издържа около 6-7 часа, след което Т-зоната започна да се омазнява, макар и не много. 
Като цяло останах с доста добро впечатление от продукта и бих го използвала за напред.
Цветове: light beige - светъл с розов/бежов подтон; satin - светъл с прасковен подтон; golden glow - среден с изявен жълт подтон
2. Сенки за очи  Pure Pressed Eye Shadow
Какво казват от марката?
Минерални, пресовани сенки, които разкрият красотата на очите, могат да бъдат използвани както със суха четка, така и с мокра, подходящи за чувствителни очи, силно пигментирани, устойчиви на размазване, издръжливи, могат да бъдат използвани за запълване на вежди, като руж, хайлайтър и прочие взависимост от цвета, не са тествани върху животни.
Моите впечатления
Още от първото пробваме на ръката, когато ги взех много ми хареса цветът и блясъкът на сенките. Добре пигментирани са и не се разпрашват прекалено много. С хубава база не се събират в сгъвката на окото и издържат по-дълго време. Когато ги нанасям с четка, пада прах от сянката под окото, затова аз съм от онези хора, които първо си правят очния грим, след което продължават с грима на лицето. Направи ми впечатление обаче, че нанесени с пръст не падат толкова под окото и са по-наситени, аз лично не съм ги пробвала с мокра четка, но съм сигурна, че ще ми харесат и така.
Цвят: Peach Sherbet - нежно розово (блестящо)
3 Спирала за мигли Longest Lash
Какво казват от марката?
Създадена, за да направи миглите по-гъсти и по-дълги, удобна опаковка с голяма четка с фибри, формула с тройноудължаващи целулозни фибри, продаващи повече дължина и правеща миглите по-гъсти.
Моите впечатления
За съжаление с тази спирала не успяхме да си допаднем, ама изобщо. Не виждам да придава нито дължина, нито гъстота на миглите. Нанесена ,тя при мен не прави нищо, ама нищичко, все едно съм без спирала, а всъщност имам три слоя. И тук ще вметна, че по принцип слагам по два слоя, независимо от спиралата, но тук както споменах, реших да сложа трети, за да видя дали така ще постигна някакъв ефект. Уви усилията ми бяха безуспешни Мойте мигли по принцип са си дълги, но не виждам никаква разлика със и без спиралата. Честно казано залагах много на нея, но не успя да ме впечатли. Само ми хареса това, че не се размазва, но друго хубаво не намерих.
4. Балсам за устни LipDrink 
Kакво казват от марката?
Дълбоко подхранва устните с леката си текстура, съдържа spf 15, комбинация от масла и богати на антиоксиданти съставки, които предоставят на устните нужната доза хидратация, приятен лимонов аромат, не е тестван върху животни.
Моите впечатления
Първо започвам с аромата, защото това беше първото нещо, което ме грабна в продукта. Мирише много приятно и свежо точно на лимон. Аз по принцип не съм фен на онези балсами, които оставят много мазен слой на устните или лепкат много и сякаш седят на повърхността, а не хидратират в дълбочина. Е, този не е от тях. Омекотява устните много добре, без да стой лъскаво, лепкаво или мазно на устните. Когато го нанесете, той попива до някаква степен след няколко минути и се усеща как устните стават много меки. Този балсам ме изненада много приятно и бих продължила да го ползвам. А, и ще спомена, че опаковката моста и е малка (в моя случай), което пък го прави удобен за път, защото не заема почти никакво място.
Цвят: Sheer - прозрачен 
5. Червило  Triple Luxe Long Lasting Naturally Moist Lipstick
Kakво казват от марката?
Модерни цветове под формата на подхранващо червило с  кремообразен матов завършек . Червилото е обогатени с антиоксидантно масло от Моринга, което спомага за хидратацията на устните. Червилото има приятен аромат на ванилия от Таити и къпина, не е тествано върху животни.
Моите впечатления
Червилото е с много приятна, кремообразна текстура, която наистина не изсушава устните. За пръв път попадам на матово червило, което се усеща  толкова комфортно като обикновено. При мен издържа около 3 часа, като имате предвид, че съм яла и пила през това време. Нанася се лесно, защото формулата му е кремообразна и се разтапя като масло. Много ми харесват и цветовете, които са с много добра пигментация. Ароматът е много приятен и наистина се усеща ванилията. Още един продукт, който много ми хареса.
Цветове: Joanna - лилаво с розов подтон; Molly -  неутрален прасковен нюанс; Natalie -  ярко розово
6. Подхранващ крем за лице с цвят и spf 15  Dream Tint Tinted Moisturizer
Какво казват от марката?
Формула, която не утежнява кожата, обогатен с минерали, които не само хидтарират кожата, но и я предпазват от загуба на вода. Продуктът има лека до средна покривност, той успокоява и омекотява кожата, водоустойчив е до 40 минути. Има spf 15, който защитава от UVA и UVB лъчите. 
Моите впечатления
Консистенцията на продукта е много лека и не се усеща тежко или мазно на лицето. Има лек цвят, но бих казала, че покривността е по-скоро лека, отколкото средна. Прикрива по-малки пъпчици или петънца, но с по-видими такива не успя да се справи, което всъщност е разбираемо, защото това не е фон дьо тен или BB крем. Честно казано към този продукт имах най-малко очаквания. Очаквах да стои мазно и цялото ми лице да лъщи, но това не се случи за моя огромна радост. По отношение на хидратация бих казала, че се справя добре, но ако имате много суха кожа може би няма да ви хареса. На моята комбинирана кожа се отрази доста добре. Не съм забелязала да ми дразни или кожата ми да реагира по някакъв негативен начин, тъй като е много чувствителна. Единствения минус, който намирам лично аз, е ниският слънцезащитен фактор, но отгоре така или иначе слагам спрей с фактор 50 за допълнителна защита. 

Пет от шесте продукта на марката ми хареса много, което може само да ме радва, тъй като до сега не бях пробвала нищо тяхно. Ако искате да пробвате нещо, давайте! Препоръчвам всичко пробвано без спиралата.
Можете да разгледате всички продукти на марката на официалния им сайт ↓

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било полезно или интересно.
До скоро!:)
Х.Н.♡

*Продуктите са ми изпратени за тест от PR, но това по НИКАКЪВ начин не влияе на мнението ми. Ревютата са написани на база ЛИЧНО впечатление 



неделя, 9 юни 2019 г.

Empties #1

Здравейте!

От доста време планирам тази статия и все не стигам до нея, но най-накрая имам повечко свободно време, та реших да споделя с вас няколко празни опаковки, събирани през последния месец - месец и половина.
Отново ще ги разделя по категории, защото ми е по-удобно, а и смятам, че е по-подредено.
Грим
1. Makeup Revolution Skin Care Superfruit Extract Serum and Primer.
Като влезе серия грижа за кожата на Makeup Revolution на нашия пазар си казах, че задължително ще пробвам нещо и реших първо да взема този серум/основа с екстракт от червени плодове. Той може да се ползва (както подсказва името му) като серум за лице за допълнителна хидратация или като основа за грим. Пробвах го и по двата начина и останах много доволна. Като основа ми харесва, че хидратира кожата и гримът изглежда много добре. Задържа го на място за доста дълго време. Нанасяла съм го и вечер преди крема си за лице за допълнителна хидратация. Също има и много приятен, сладък аромат. Определено е продукт, който бих купила пак. 
СЪСТАВ 

2.Makeup Revolution Makup Fixing Spray (vanilla and coconut)
Имах голям мерак да пробвам точно тези фиксиращи спрейове на марката, затова си поръчах два - без аромат и с аромат на ванилия и кокос. Като цяло спрейовете ми допаднаха, но не са нещо кой знае колко нечувано и невиждано. Харесват ми, да, но по-скоро бих пропуснала повторна покупка, защото има и по-достъпни, които вършат същата работа 
СЪСТАВ

3. Maybelline Fit Me Matte and Poreless Foundation (110 porcelain)
Много хвалби за този фон дьо тен, много ревюта, много нещо, та си казах хайде да видим какво толкова го хвалят. В интерес на истината не останах разочарована, никак даже, дори ме изненада. Очаквах да не прикрива нищо, защото не е с плътна покривност, но много ми хареса покритието му. Аз съм с комбинирана кожа и доста добре се разбираха с нея. Не го фиксирах с много пудра, защото нямах нужда, тъй като при мен издържаше матов през цялото време. Също и порите на носа ми не бяха толкова видими и кожата изглеждаше равна и гладка, само дето не успях да си оцеля цвета, но не беше толкова фрапираща разлика, трябваше да се вгледаш, за да забележиш. И да, бих го взела пак. 
СЪСТАВ 

4. Avon Nude Matte Creamy Concealer (fair) 
Още един продукт, който ме изненада приятно. До сега, като че ли не бях попадала на коректор, който да ми хареса от Avon, но най-накрая успях. Има средно покритие, което на мен ми е достатъчно, не се събира във фините линии под очите, стои матов и издържа цял ден, без да се омазнява, размества и прочие. И тук пак единственият минус е цветът, който ми е доста светъл, но слагах по-малко количество или го смесвах с по-тъмен коректор, за да постигна желания от мен цвят. Бих го купила отново. 
Грижа за кожата
1. Makeup Revolution Skin Care Hydration Boost Face Cream.
След като останах доволна от серума /основата, реших да пробвам още нещо от тази серия на марката и взех крема за лице. Той е хидратиращ, без аромат, подходящ за чувствителна кожа, не е тестван върху животни. Обещава дълготрайна хидратация на кожата, без дразнене и излишно омазняване, защото има лека текстура. От Makeup Revolution отново не ме разочароваха oт към действие на продукта, а за състава ще поспоря. Та, текстурата му наистина е много лека, кремът няма аромат, хидратира доста добре кожата, без да я омазнява, попива сравнително бързо и не оставя лепкаво усещане, кожата придобива един леко сияещ вид, и изглежда хидратирана. Не знам дали бих го купила отново заради феноксиетанола в състава. 
СЪСТАВ

2.Balea Eye and Lip Serum
Един продукт, с който ту се харесвахме, ту не чак толкова, но накрая му ,,хванах цаката". Отразяваше се много добре на устните ми, особено през зимата, когато са още по-сухи и имат нужда от още повече хидратация и подхранване. Слагах го вечерно време преди балсама си за устни и на сутринта устните ми бяха много меки и готово за някое матово червило. Веднъж реших да го пробвам и за зоната около очите, и тук стана страшно. Той създава един лепкав слой на кожата и на сутринта очите ми буквално бяха залепени, та чак не можах да ги отворя. След това бяха червени и надути, та повече тази грешка не повторих. Бих го взела пак, но бих го използвала само за устни. 
СЪСТАВ

3. Avon Planet Spa Greek Seas Smoothing Moisturizing Eye Gel
Този околоочен гел с екстракт от водорасли обещава да изглади фините линии под очите и да хидратира тази деликатна зона. За жалост не видях нито едното, нито другото. Не ми доставяше нужната доза хидратация в зоната около очите. Всички знаем, че грижата за тази зона (и не само) е пт изключителна важност, но единственият ефект, които видях от гела е охлаждане на зоната, което до някъде ми идваше добре рано сутрин, но пък бих искала да върши това, което обещава. Не бих го купила пак.
СЪСТАВ

4. L'oreal Skin Smooth Sugar Scrub. 
Скрабът е обогатен със семки от киви, обещава да почисти порите в дълбочина, да премахне черните точки и излишния себум, да ескфолира кожата на лицето и да я направи гладка и мека. Харесвам тези елсфолианти на L'oreal и то много. Той почиства и ескфолира добре кожата на лицето. Частичките му са една идея по-дребни от този с какао от серията и не драскат толкова кожата. Много ми харесва ефектът от скраба, а именно лицето се усеща по-чисто, по-меко, по-гладко, порите изглеждат по-малко видими, въпреки че не за дълго. Само, че не бих го купила отново, тъй като кожата ми е проблемна и физическите елсфолианти не са много подходящи за нея, а по-скоро бих преминала към химически такива. 
СЪСТАВ

Коса 
1. The Body Shop Strawberry Clearly Glossing Shampoo 
Последният продукт е всъщност travel size размер на този шампоан. Това е шампоан за блясък, обогатен със екстракт от студенопресовани семенца от ягода от Италия и алое вера от Мексико, прави косата мека и лесна за разресване, 100% веган, формулата му е разработена без силикони. Не знам до колко можах да си изградя мнение за него, тъй ми стигна само за три ползвания, но косата става наистина мека и с приятен аромат на ягоди, който се запазва за няколко дни. Измива добре, но не видях косата ми да е станала по-бляскава, но пък определено се разресваше по-лесно. Бих си взела и оригинален размер, макар че и тук има нещо в състава, което не ми харесва и това е SLS - a.
СЪСТАВ 

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било интересно и полезно.
До скоро! :)
Х.Н.♡