петък, 27 декември 2019 г.

The Ordinary Squalane Cleanser

Здравейте!

Двойният метод за почистване на грим доста нашумя напоследък. Той се състои от две стъпки, kato за първата стъпка ще имате нужда от почистващ продукт на маслена основа (почистващо олио, балсам, и т.н.), който да "разтопи" грима и така той да бъде премахнат по по-лесен начин. Втората стъпка включва отново почистващ продукт, само че този път на водна основа ( измивен гел или пяна), койти да отстрани останалия по лицето грим.

Аз отдавна исках да пробвам този метод, но не знаех какъв продукт да избера като първа стъпка от почистващия "процес". Вече знаете, че съм голям фен на марката The Ordinary и затова се спрях именно на тяхното предложение. 
Продуктът на The Ordinary се води почистващ крем, съдържащ сквалан и има много интересна текстура. Не е нито като крем, нито като гел, а нещо средно. Не знам колко добре го обясних, надявам се да сте придобили поне малка представа 😂.

Преди да започна със споделянето какво ми харесва и какво не в продукта, искам да кажа накратко (ще се опитам да бъда кратка, де) какво е сквалан. Той представлява течност, която се добива от естествени източници, съдържа се дори и в самия човешки себум. Скваланът има за цел да предпази кожаата от изсушаване, има антиоксидантни свойства, спомага за обновяването на клетките, и снабдява кожата с нужните й хранителни вещества. Комедогенният му индекс е "0", което означава, че не запушва порите.

Както вече казах, скваланът на The Ordinary има лека текстура, която позволява лесното му разнасяне. Използва се на сухо лице, като е добра идея първо малко да втриете продукта върху ръката си и тогава да нанесете на лицето. След това се добавя малко вода, за да придобие млечна консистенция и отново се разтърка за кратко. 
Моите впечатления от продукта на The Ordinary са, че много добре се справя с почистването на грима. Отмива се лесно, въпреки, че е мазен. След себе си не оставя неприятен мазен слой, не съм забелязала да запушва порите, а и не би трябвало, както споменах по-горе. След употребата му усещам кожата си много мека и свежа. Няма усещане за сухота или опъване. Разбира се, не може да разчитате само на него за премахване на грима на 100%. Задължително трябва да използвате и почистващ гел или пяна след него. Единственият минус, който откривам е, че поне при мен този продукт не е никак икономичен. Използвам го от месец и почти е към края си. Но като изключим този недостатък, съм много доволна от  него. Бих го купила пак, но ако открия нещо по-икономично, бих го заместила.

СЪСТАВ

Цена: 14,40 лв.
Количество: 50 мл.

Продуктите на The Ordinaty в България могат да сe намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук)

Ревюта на още продукти на марката ↓
● Шипково маско тук
● Серум с ниацинамид тук
● Маска за лице със салицилова киселина тук
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н.♡


събота, 21 декември 2019 г.

The Ordunary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Здравейте!

И преди съм споменавала, че имам лош опит с маслата за лице, но може би това се дължи на факта, че не съм попадала на подходящото масло за моята кожа. За моя радост с шипковото масло на The Ordinary нещата стоят по коренно различен начин.

Маслото от шипка съдържа витамини А и С, които са естествени антиоксиданти. То хидратира и подхранва кожата в дълбочина, също така успешно се бори с появата на фини линии, бръчки и има изсветляващо действие. Шипковото масло има нисък комедогенен индекс (не запушва порите), подходящо е за хората с мазна кожа, тъй като регулира производството на себум и свива порите.

Продуктът на The Ordinary е 100% студено пресован, което ще рече, че съдържа само естествени биологични компоненти и са запазени всички ценни съставки.  Стъклената опаковка, в която идва е с UV защита и удобна пипетка.

Използвам продукта вече повече от месец и съм възхитена от ефекта му. Нанасям го като последна стъпка от вечерната си рутина. Искам тук да подчертая, че е важно маслото да се използва само ВЕЧЕР, тъй като е фоточувствително и може да доведе до поява на пигментни петна, ако се използва през деня. Също така не го нанасяйте точно преди да си легнете, защото трябва да му се даде време, за да попие добре в кожата. В противен случай ще изцапате възглавницата си.

Както казах, много ми харесва начинът, по който това масло влияе на кожата ми. Забелязвам, че голяма част от пигментните петна по лицето ми намаляха и тенът е по-равномерен. Също така не запушва порите ми, а даже напротив - свива ги и подобрява текстурата на кожата. Омазняването също намаля и кожата ми е по-подхранена. Шипкововото масло се води ,,сухо" масло, което означава, че не e толкова мазно, колкото останалите. Друг плюс, който намирам е, че това е страшно икономичен продукт. Използвам го месец и половина, а още не съм стигнала до средата на опаковката.
СЪСТАВ

Изглежда, че още един продукт на The Ordinary влиза в списъка ми с любимци и продукти, които бих купувала отново, и отново.

Цена: 19,60 лв.
Количество: 30 мл.

Продуктите на ТО в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas  или онлайн (тук)

Ревюта на още продукти на марката↓
● Серум с ниацинамид тук
● Маска за лице със салицилова киселина тук
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е био полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н.♡






понеделник, 18 ноември 2019 г.

The Ordinary 10% Niacinamide + 1% zinc serum

Здравейте! 

Тук съм с ревю на още един продукт на марката The Ordinary и този пък ще ви разкажа за опита си с небезизвестния ниацинамид. 

Разбира се, първо ще дам малко информация какаво представлява ниацинамидът. 
Това е форма на витамин Б3, който е водоразтворим витамин. Има много ползи за кожата. Той се бори с широки пори, дълбоко и ефективно овлажнява кожата, изсветлява белези и петна, помага за възстановяването на липидната бариера, изглажда фини линии и бръчки, той е мощен антиоксидант.
Серумът на The Ordinary е подходящ за всички типове кожа. Обогатен е с 1% цинк. Цинкът притежава антивъзпалителни свойства, стимулира производството на колаген и предпазва от свободни радикали. 
Консистенцията на серума е много течна, няма аромат и цвят. С помощта на пипетката продуктът се нанася много лесно върху кожата. Използвам го всяка сутрин и през вечер. Нанасям го след тоника и преди крема за лице (нали знаете ,,златното" правило в грижата за кожата - започвате с най-течния и завършващите с най-гъстия продукт). Бях изненадана колко бързо имаше ефект от ниацинамида. Започнах да виждам подобрение в състоянието на кожата си още след третата седмица редовна употреба. 
Текстурата на кожата се подобри и тя стана по-гладка. Аз съм с комбинирана кожа, което ще рече, че се омазнявам повече в Т-зоната. Но забелязвам, че серумът регулира омазняването и появата на пъпки намаля. Благодарение на него тенът ми е избистрен и се сбогувах с досадните белези от предишни пъпки. Основният ми проблем бяха именно тези белези. Когато ми излезе пъпка и след като тя зарастне, следв нея оставаше едно червено петно, което направи ме изкарваше извън нерви. Не смея да твърдя, че белезите са на 100% премахнати до един, но едно 70% от тях са вече история. Серумът прави кожата много сияйна и влияе положително на разширените пори. Мисля, че той се превърна в абсолютен must have за мен. В момента съм на път да изразходя една опаковка, но съм се подсигурила с нова, защото съм изключително доволна от действието на ниацинамида. 
СЪСТАВ 

Ето и с какво НЕ трябва да се комбинира ниацинамидът:
 ● с продукти, съдържащи витамин Ц  ●AHA и BHA киселини
● ретиноли 
Тук фатката е, че тези продукти работят при различно ниво на ph и вероятно ще неутрализират действието си, а може да доведат и до кожни раздразнения. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук)

Ревюта на още продукти на марката ↓
 ● Маска за лице със салицилова киселина тук 
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било полезно, и интересно
До скоро!
Х.Н. ♡ 

събота, 2 ноември 2019 г.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque

Здравейте! 

Днес отново ще договорим за маски, но тази е малко по-различна от останалите. Става дума за маската със салицилова киселина на The Ordinary. 
Така изглежда тя, но преди да мина към споделяне на впечатления от нея, ми се иска да започна с малко информация относно салициловата киселина. 

Тя е част от така наречените бета-хидракси киселини. Те имат свойствата да проникват по-дълбоко в кожата, за да премахнат успешно мъртви клетки, мръсотия и да отпушат порите. Салициловата киселина се добива от кората на бяла върба. Действа дезинфекциращо, противовъзпалително и антибактериално. Ускорява процеса на заздравяване на кожата и предотвратява повторно възпаление. Добър съюзник е, ако се борите с акне и широки пори.

Маската идва в стандартната за марката бяла, картонена опаковка. Количеството на продукта е 50 мл. Препоръчително е да се използва 2-3 пъти седмично и с нея се стои не повече от 10 минути. 
Преди да нанесете маската върху цялото лице е хубаво да направите тест за поносимост: три поредни вечери нанесете от маската върху малък участък от лицето и го оставете за 10 минути, след което отмийте с вода. Ако след третия път нямате зачервяване, парене или сърбеж, можете спокойно да нанесете маската на цялото лице. 

Самата маска е черна на цвят и няма аромат. Когато я нанесете, в първите няколко секунди се усеща съвсем, съвсем леко пощипване, но то бързо изчезва. Когато са изтекли 10-те минути тя е изсъхнала и се усеща леко стягане. Предполагам, че това е заради наличието на глина (каолин) в състава. Щом започнете да я миете, се усещат много ситни ексфилиращи частици и си мисля, че това пък е заради активния въглен. Маската съдържа и сквалан. Той се съдържа естествено в човешкия себум. Целта му е да предпази кожата от изсушаване, действа като антиоксидант, има регенериращи свойства и снабдява кожата с хранителни вещества. 

Моите впечатления от маската са много добри. След използването й чувствам кожата си наистина почистена в дълбочина и матирана, но не се усеща опъната или изсушена. Тенът е избистрен и свеж, а порите са видимо свити. Използвам я предимно вечер, като след нея нанасям тоник с гликолова киселина отново на The Ordinary. Честно казано маската малко ме разочарова по отношение на това, че очаквах да изсуши малко или много пъпчиците и те да изчезнат по-бързо, но за съжаление това не се случи. И все пак продължавам да си я използвам редовно, защото ми харесва как влияе на кожата ми и я оставя освежена, и добре почистена. 
СЪСТАВ

!Важно: Когато използвате продукти с такъв тип киселини за ексфолиране, задължително нанасяйте слънцезащита и то фактор 50. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят в магазина на Douglas в Paradise Center в София, има ги и онлайн (тук)
Цената на маската е 23,50 лв.

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви в било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н ♡ 

неделя, 6 октомври 2019 г.

August and September favorites (2019)

Здравейте!

Време е отново за месечни любимци! Реших този път да съчетае продуктите от месец август и септември, надявам се да нямате нищо против :)
Това са всички козметични продукти, които ме впечатлиха през изминалите два месеца. Всъщност някои имам от повече време, но чак сега преоткрих, а други използвам от скоро. 

Бяла козметика
Лице
Benton Snail Bee High Content Skin 
Няма как да не започна с новия ми любимец от категория грижа за кожата. 
Отдавна възнамерявах да взема този тоник на Benton , защото ме привлече избелващия му ефект. Също така при мен се намали появата на нови пъпки, а и хидратира чудесни кожата на лицето. Опаковката е много удобна, има помпичка и дозирането на продукта става супер лесно, a и смятам, че така е по-хигиенично. Аз лично предпочитам да го нанасям с ръце (старателно измити, разбира се), тъй като не се разхищава от продукта. (пълно ревю тук).

Your Mood ексфолиант и балсам за устни
Мисля, че българската марка Your Mood  ми става все по-любима и по-любима. Пробвала съм техен ексфолианти за устни с кокос и ванилия преди,  та реших този път да взема с ягода, и кокос. Отново съм супер доволна и от него, и от балсама. Ексфолиантът прави устните супер гладки, а балсамът ги подхранва по чудесен начин. И двата продукта имат прекрасен аромат и бих продължила да ги купувам и занапред. (пълно ревю на балсама тук)

Тяло 
The Body Shop Body Yoghurt Almond Milk
Още една от марките, които се очертават като мои любими, а именно The Body Shop.  Реших да взема един от йогуртите им за тяло и избрах  този с  бадемово мляко. Не мога да ви опиша колко невероятно ухае, а и ароматът се задържа за дълго време. Консистенцията му е много лека, но за сметка на това хидратира и омекотява кожата прекрасно. (пълно ревю тук)

Balea Very Berry Handschaum
Тази пяна беше нещо ново и интересно за мен, доста време четох за нея в Instagram (моето можете да прочетете тук ) и почти всички бяха положителни. На мен тя също ми хареса. Има приятен аромат, добре хидратира ръцете, без да ги омазнява. Смятам също, че е доста икономичен продукт, което ме кара още повече да я харесвам.

Декоративна козметика 
Revolution PRO New Natural палитра за очи и червило   
Мисля, че вече повечето от вас са разбрали, че обожавам марката Makeup Revolution и всичките други марки под тяхната ,,шапка". Наскоро си взех палитра и две червила от тяхната PRO линия, които доста ме впечатлиха. Качеството на сенките е чудесно - пигментирани са, издръжливи са, не се прашат много, а и в палитрата имате включена основа за тях. Червилото, което използвах по-често и ми харесва повече как ми стои, е в цвят Cashmere. То е матово, цветът е неутрален и подходящ за ежедневието. Стои много красиво и е издръжливо. Единствено не ми харесва, че мирише на рози, нооо ще го преживея. (ревю на палитрата и  червилата тук).

Revolution Beauty Amazing lipstick
Това червило беше в коледния им календар за 2018 година, но чак сега го отворих и започнах да ползвам. Цветът е по-нестандартен (казва се Crush), но именно затова го харесах толкова. То не е матово, а е кремообразно. Не изсушава устните и за сметка на това е издръжливо. Нанася се супер лесно и равномерно.

Revolution Beauty Pressed Highlighter
Този хайлайтър също имам от календара и чак сега му обърнах внимание. Той е в цвят Bloom,който е по-розов и прекалени тъмен за мен, което не ми позволява да го ползвам като хайлайтър. Всъщност точно заради това, че е по-розов реших да пробвам как ще се представи, използван като руж. Аз нямам проблем с това ружовете ми да има блясък. Продуктът стои много естествено и придава много свеж вид на лицето. Не се праши много и почти всеки ден залагам на него.

Е, толкова от мен за дмес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н. ♡

сряда, 18 септември 2019 г.

Revolution PRO New Natural Collection (eyeshadow palette and lipsticks)

Здравейте! 

Разглеждайки постове в Instagram, видях, че Revolution PRO са лансирали нова колекция, наречена New Natural. Палитрата от колекцията много ми заприлича на New Nude от Huda Beauty (всъщност се смята за нейн бюджетен двойник) и точно затова привлече вниманието ми.
Колекцията съдържа още шест матови червила, пудра за лице и две основи за грим - матираща и озаряваща. Първо реших да взема палитрата, не можах да издържа :) след това (след малко чудене) взех и две от матовите червила. А сега ще споделя с вас мнението си за продуктите. 
Revolution PRO New Natural Luxe Shadow Palette 
PRO линията на Makeup Revolution се смята за една идея по-професионална и по-качествена, но и цените са по-високи (и все пак тази палитра е със 100 лева по-евтина oт тази на Huda, just saying). До сега не бях пробвала нищо от серията, но останах с много добри впечатления от продуктите. 
Палитра идва в картонена кутия и се усеща доста тежка в ръката. Отвън е с животински принт и е много красива. Съдържа общо 18 цвята - 10 матови, 4 металически, 1 перлен, 2 пресовани бролата и основа за сенките. По-голямата част от цветовете са неутрални, но има и няколко по-интересни. Палитрата има и голямо огледало, което е много удобно. 
Според мен сенките са доста пигментирани и с добро качество. Отначало очаквах по-тъмните цветове да се преливат по-трудно, както ми се случва с другите палитри, които имам, но тук останах приятно изненадана. Сенките се преливат изключително лесно, направо са като масло. Не стоят на петна и не се прашат много (да не кажа хич). Обаче за пресованите брокати задължително трябва да се използва някакъв вид лепило за пигменти, защото иначе не се задържат на клепача и падат под окото, което разваля цялостния грим. Блестящите цветове са много меки и по-наситени, когато са нанесени с мокра четка. Със суха четка също стоят красиво и са по-носими в ежедневието. Матовоте цветове на swatch не ме впечатлиха отначало, но от една моя любима (не българска) влогърка разбрах, че за качеството на матовите цветове не можем да съдим по swatch. Това е така, защото тях ги нанасяме почти винаги с четка, а не с пръст и можем да видим истинския им чар, когато ги нанасяме на самия клепач. 
За цената си от близо 30 лева смятам, че сенките са с много добро качество, което е типично за Makeup Revolution. 
Revolution PRO New Natural Satin Matte Lipstick 
След като останах очарована от палитрата, реших да пробвам и червилата от колекцията. Избрах цветовете Cashmere, който е неутрален прасковен цвят и Stripped, който е отново неутрален, но с по-розов подтон. Избрах тези два нюанса, защото се оказа, че нямам някакво по-неутрално червило, а понякога нося и такива. 
Опаковката си отива с тази на палитрата и отново в страшно красива, и привличаща погледа. Марката определя червилата като сатенени, но за мен са си точно матови... и много изсушаващи. Да, тези червила изсушават страшно много устните, но с балсам отдолу са комфортни за носене. 
Пигментацията им е на доста добро ниво и се нанасят сууупер лесно. При допир с устните се разтапят и се нанасят равномерно. Не бих казала, че са много издръжливи, ако хапвате някоя по-мазна храна, червилото се изчезне от устните ви, дори и да имате молив. Предполагам, че на хора, които са свикнали да носят гланцове за устни, тези червила изобщо няма да им допаднат, но на мен много ми харесват. 
Финалното ми мнение за продуктите е, че никак не са лоши. Определено останах по-впечатлена от палитрата, но също не съжалявам, че купих и червилата. Просто не смятам, че цената от 14 лева (едното) е оправдана на 100% и могат да се намерят по-добри червила за по-малко пари. Ако ме питате кое бих ви препоръчала, със сигурност ще ви отговоря палитрата. 
Продуктите са закупени с лични средства от сайта на Pink Panda

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡ 


събота, 7 септември 2019 г.

The Ordinary 7% Glycolic Toning Solution

Здравейте! 

Определено пристигането на марката The Ordinary  в България предизвика огромен фурор в социалните мрежи и ако кажа, че за мен продуктите им не представляват интерес, много жестоко ще излъжа. Затова се ,,навих" да пробвам нещо тяхно и избрах това да бъде именно тоникът с гликолова киселина.

Преди да започна със същественото ревю на продукта, бих искала да да кажа и някоя друга дума за марката. 

Всъщност компанията, която произвежда продуктите на The Оrdinary се казва Deciem. Те са собственици и на други марки като например Niod, Hylamide, The Chemistry Brand, Fountain, Hif, но мисля, че The Оrdinary e най-добре познатата от всички. 
Продуктите на ТО представляват различни серуми, тоници, пилинги, балсами и т.н. Съдържат най-различни киселини и помагат на кожата да изглежда по-добре с всеки изминал ден.
Продуктът, за който днес ще ви разкажа, е всеизвестният гликолов тоник. 
Гликоловата киселина е част от групата на алфа хидрокси киселините (AHA). Това което правят тези киселини е нежно, но ефикасно да ексфолират повърхността на кожата. Така се премахват мъртвите клетки, след което кожата има по чист, здрав и сияен вид. Гликоловата киселина има способността да прониква в кожата и да хидратира добре външните й слоеве. Тя действа при по-ниско ниво на Ph. Тоникът има Ph от 3.6, което е по-ниско от това на кожата и именно заради това той е толкова ефективен. Гликоловата киселина помага при акне, хиперпигментация, хиперкератоза, бръчки и други несъвършенства. Тоникът съдържа екстракт от тасманийски пипер, женшен и алое вера, за да успокоят кожата. 
Причината, поради която избрах да тествам тоника е, че спрях изцяло употребата да физически скрабове за лице и преминах на такива с киселини. Тук концентрацията на гликолова киселина е 7%, което прави тоника сравнително слаб и подходящ за начинаещи. 
В кутията, в която идва продуктът, има ето такава капачка за по-удобно дозиране, но пък на мен не ми е много удобна и не я ползвам. Самият тоник няма аромат, а цветът му е бледожълтеникав.
Как аз използвам тоника?
Използвам го като първа стъпка в грижата за кожата, след като съм почистила лицето. Нанасям необходимото количество върху памучен тампон и минавам с него цялото лице. Първоначално очаквах да щипе много, но всъщност се усеща нещо като лек гъдел.
Отначало започнах да го използвам 2 пъти седмично, защото това за мен е първи досег с такъв тип продукти и кожата трябва да свикне. След това увеличих употребата му на 3 пъти седмично, а сега го използвам през ден. 
Резултатите при мен бяха на лице след около седмица. С по-малките пъпчици се справи за една нощ, но за по-упоритите му трябваше малко повече време.  Използвам продукта малко повече от два месеца и виждам коренна разлика в състоянието на кожата на лицето ми. Текстърата й е по-гладка и равна, което пък от своя страна кара гримът да изглежда по-добре. Усещам кожата си по-сияйна и свежа. Успя да премахне до някаква степен по-дребните белези, останали ми след някоя досадна пъпка. Също така повлия благоприятно на черните точки и разширените пори в областта на носа.
Този ефект се задържа доста дълго, след като бях спряла да ползвам тоника за около 3 седмици, тъй като бях на почивка.
Изобщо не съжалявам, че замених физическите ексфолианти с химически такива, защото виждам много по-голям ефект от тях.
СЪСТАВ
 ! И няколко важни неща, които предполагам знаете, но ще ги спомена отново
 ! Когато се използват такъв тип ексфолианти, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се носи слънцезащотен фактор на следващия ден и то за препоръчване е фактор 50. 

! Ако ще ходите на почивка и ще бъдете постоянно изложени на слънчева светлина, трябва да СПРЕТЕ употребата на продукта седмица преди това. След това НЕ го почвайте веднага, след като се приберете, а след седмица или най-много 10 дни. 

Продуктът се използва по ВЕДНЪЖ на ден (за предпочитане вечер).

И един съвет:
Ако получите някакъв вид алергична реакция от продукта, трябва да измиете лицето с вода, защото тя неутрализира действието на гликола.

И тук искам да благодаря на myplacebyr и beauty.by.zori за информация, която ми дадоха относно правилното използване на продукта.

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят в магазина на Douglas в Paradise Center в София има ги и онлайн (тук).
Цената на тоника е 17,40
Количеството е 240мл.

Е, голова от мен з днес, надявам се да ви е било интересно и полезно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡

петък, 30 август 2019 г.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Здравейте!

В търсене на нов фон дьо тен за тестване реших да се спра на HD Liquid Coverage на Catrice. За него съм чувала едни хара да казват, че е прекрасен, че го обожават и че е любимият им фон дьо тен, а други да казват, че е ужасен и не биха го препоръчали. Според мен зависи от това какво всеки иска от един фон дьо тен и типа кожа.
Четейки описанието на продукта онлайн и обещанията на марката, останах с впечатление, че този фон дьо тен е точно това, което търся аз. Той обещава матов завършек, високо покритие, дълготрайност и ефект ,,втора кожа" (тоест без ефект ,,маска"). Също така се твърди, че той е подходящ за всеки тип кожа, но аз лично не бих го препоръчала на хора с много суха такава.
Опаковка 
Количеството на продукта е 30 мл., колкото е и всъщност една стандартна опаковка на фон дьо тен. От Catrice са решили да разнообразят и вместо типичната пимпичка продуктът има пипетка. Аз предпочитам помпички, ноооо не е такъв голям проблем. С тази пипетка е по-лесно да регулирате количеството, което искате да нанесете. Самото шишенце се усеща сякаш държите продукт от високия клас. Недостатък на този фон дьо тен е, че се предлага в четири цвята и не съм сигурна дали те ще паснат на абсолютно всеки. 

Нанасяне и консистенция 
Консистенцията на фон дьо тена е много течна, почти като вода. Трябва да се действа бързо и веднага да се прелее, иначе рискувате да изсъхне прекалено бързо и да не можете да го разнесете добре. Не съм забелязала да стои на петна, нанася се равномерно и не изглежда като маска. Цвета, който имам аз е 010 light beige и отначало смятах, че е моят цвят, но се оказа, че ми е тъмен, затова го смесвам с по-светъл коректор и си става точен. Завършекът, който продава фон дьо тена на лицето, е матов и с моята комбинирана кожа се разбира чудесно. Хареса ми как се нанася и с четка, и с гъба, но точно този предпочитам да го преливам с гъба. Не се усеща тежко, а все едно не носите грим. Има приятен аромат, който ми напомня на някакъв крем за лице.

Издръжливост 
Както се вижда от часовете на снимката, повечето пъти фон дьо тенът е бил на лицето ми почти 10 часа. При мен започна леко да се омазнява по челото и носа след около 2-3 часа, но изглеждаше приемливо. Най-големият ми страх беше да не се окисли и да не потъмнее с течение на деня, но за щастие не го направи. Първоначално започна да се изтрива от брадичката и от носа, но на останалата част от лицето нямаше проблем. Е, не изглежда като току-що нанесен, но все пак несъвършенствата бяха прикрити. Като току-що нанесен прави кожата да изглежда гладка, но в края на деня, когато отида да чистя грима си и погледна в огледалото, виждам, че порите на носа ми са се появили, но от далеч не се забелязва. Забелязвам, че на местата където имам пъпчици и неравности ги подчертава, но трябва да се приближи човек, за да ги види. И все пак, ако имате много неравна текстура на кожата или сухи участъци, не бих ви го препоръчала. 

За заключение бих казака, че съм много доволна от продукта. Покривен е, издръжлив в, изглежда естествено, не се окислява. Определено не съжалявам за покупката си.

Количество: 30 мл.
Цена: около 15 лева 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡


събота, 24 август 2019 г.

Bioderma Sebium Wash Gel and Face Cream

Здравейте! 

Много път съм споделяла, че имам проблемна кожа и по точно се ,,боря" с едни пъпчици по челото, и имам разширени пори около носа. Много харесвам мицеларната вода на Bioderma (то тя си е всеобщ любимец) и реших да дам шанс на още няколко техни продукта.
Според нуждите на моята кожа избрах измивния гел от серията за мазна и комбинирана кожа (моята е комбинирана) и крем за лице от същата серия. 
Bioderma Sebium Gel Moussant 
Гелът е предназначен за мазна, комбинирана и склонна към несъвършенства кожа. Подходящ е за ежедневна употреба. Аз го използвам както сутрин, за да премахна излишния себум и мръсотия, насъбрали се през нощта, така и вечер, като втора стъпка в премахването на грима след мицеларната вода. Количеството му е 200 мл. и има удобна помпичка, която може да се заключва за допълнително удобство. Осигурява нежна грижа за хигиената на кожата, без да оставя чувство за сухота или опъване. Формулата на гела е изключително лека, има много приятен и свеж аримат.   Почиства кожата на лицето, редуцира производството на излишно количество себум. Иновативният комплекс Fluidactiv  регулира качеството на себума. Гелът подобрява прага на поносимост на кожата благодарение на комплекса D. A. F. Продуктът не дразни кожата или очите, дерматологично тестван. 
През изминалия месец в аптеката, от която закупих гела, имаше промоция и и като подарък ми дадоха малка разфасовка от 100 мл., която пък се оказа удобна за пътуване, защото не заема много място в куфара. 
СЪСТАВ 

Bioderma Sebium Mat Control Face Cream
Този крем е предназначен за мазна, комбинирана и чувствителна кожа. Той комбинира три действия в едно - хидратира, матира и изглажда. Нанесен на лицето, кремът мигновено матира кожата и ефектът му е дълготраен. С него чувствам кожата си хидратирана в дълбочина, също така забелязвам, че свива порите, като така кара кожата да изглежда гладка и здрава. Продуктът е обогатен с цинк и витамин Е, които регулират лъщенето по естествен начин. Тук също присъства патентованият комплекс Fluidactiv, които спомага за по-бързото лекуване на появилите се несъвършенства и заедно с това ограничава появата на нови такива, също така предотвратява запушването на порите. Кремът има същия свеж и приятен аромат, както гела. Формулата му е лека и бързо се абсорбира от кожата, без да оставя мазни следи. Не съдържа парабени, хипоалергенен, некомедогенен и дерматологични тестван.
СЪСТАВ

За заключение ще кажа, че съм много впечатлена и от двата продукта. Никой от тях не ми е причинил дразнене, сърбеж или друг вид дискомфорт. Със сигурност бих го закупила пак.

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡

събота, 17 август 2019 г.

Revolution Skin Warming Gel Moisturizing Face Mask

Здравейте! 

От може би година използвам продукти на английската марка Makeup Revolution и тя се превърна в една от най-любимите ми (да не кажа любимата ми) марка за декоративна козметика. Харесвам ги защото продуктите им са с страхотно качество, приемливи цени и имат голямо разнообразие от продукти в асортимента си. Наскоро (е, добре де, не чак толкова скоро) те направиха и своя линия, посветена на грижата за кожата. Имат серуми, маски, различни спрейове, но днешното ревю ще бъде именно на една от техните маски за лице.
Warming Gel Moistureing Face Mask 
Описание 
Представлява хидратираща, затопляща се гел маска за лице, подходяща за всеки тип кожа и по-специално за дехидратирана. Формулата й съдържа глицерин, за да подобри нивото на хидратация и да поддържа кожата подхранена. Маската има затоплящо се действие, което помага на порите да се отворят, за да могат активните съставки да проникнат в дълбочина за по-добър ефект.
Начин на употреба 
Нанася се плътен слой на чиста и суха кожа. Оставя се да действа 10 - 15 минути, след което се отмива с вода. Може да се използва веднъж или два пъти седмично.
Впечатления 
Продуктът идва в стъклено бурканче от 50 мл. с пластмасов предпазител отгоре. Консистенцията на маската е точно като гел, леко се разтяга, когато загреба с четката от нея, има и страхотен аромат.
Когато нанесете от маската върху лицето, тя мигновено започва да се затопля и усещането е приятно. Аз я оставям да поседи за 15 минути и отмивам. Не бих казала, че прави кой знае какво за кожата ми. Не я усещам нито дълбоко хидратирана, нито овлажнена. Да, прави я една идея по-мека, но има маски с по-добро действие от тази.
Ако искате да пробвате от любопитство или да се поглезите с нещо по-интересно, няма нищо лошо. Нооо ако си търсите нещо, което да даде нужната доза хидратация на вашата кожа, по-скоро бих ви посъветвала да пропуснете тази маска. Да, маската не е лоша, но както казах, не е нещо с ,,УАУ" ефект. Може би бих дала шанс на някоя друга маска на марката, но след като изхабя тази, не бих я взела пак. 
СЪСТАВ 
Маската е заличена от Notino 
Цената й е около 15 лв 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно. 
До скоро! :)
Х.Н. ♡