неделя, 28 юли 2019 г.

Empties #2

Здравейте! 

Тук съм с още няколко изхабени продукта за последните месец и нещо - два. Аз лично много харесвам такъв тип публикации/видеа, защото продуктът е използван до край (в повечето случаи) и сме успели да си изградим максимално, обективно мнение за него.
Като гледам сега снимката, се оказва, че почти всички продукти са за лице, с изключение на лосиона за тяло. 
ЛИЦЕ 
Uriage Eau Thermale (150 ml.)
Започнах да ползвам термална вода едва това лято и вече не мога без такъв продукт, защото тя има много приложения. Тази на Uriage много ми хареса, защото бързо успява да успокои чувствителната кожа на лицето ми. Страхотна е и за след слънце, ако сте изгорели. Аз я ползвам и след епилация  отново, за да успокои. Другия път ще взема опаковка от 300 мл. защото тази свърши прекалено бързо при мен, тъй като си я ,,тормозех" всеки ден. 
La Roche-Posey Anthelios Spray spf 50
Това ми е може би най-любимият и използван продукт през лятото (и не само), а сега, като започнах да използвам ексфолиращи тоници с киселини, посягам към него абсолютно всеки ден. Спреят е много удобен за употреба. Може да се нанася и върху грим, като не само, че предпазва от вредните слънчеви лъчи, а и матира кожата, също така е и икономичен. Не се усеща тежко на лицето, а е все едно нямате нищо, което го прави просто идеален.
Bioderma Sensibio H2O AR Micellar Water 
Всеизвестната мицеларна вода на Bioderma най-накрая стигна и до моите ръчички. Има защо да е толкова хвален продукт, разбира се! Формулата й е много нежна и не причинява раздразнения или някакъв друг дискомфорт. Премахва грима чудесно, освежава, страхотно подейства на моята кожа и определено бих се върнала пак към нея. 
The Body Shop Hymalayan Charcoal Purifying Clay Wash 
Изхабих този измивен гел за лице с огромно удоволствие. За разлика от други продукти с въглен (с които имам лош опит) този се възприе много добре от кожата ми, което искрено ме радва. Много добре почиства лицето, премахва остатъци от грим и замърсяване. Не ми изсушаваше кожата и след употребата му не я чувствам опъната. Гелът успя да свие и порите до голяма степен, което също оценявам, защото от известно време съм в търсене на нещо, което да ,,позакърпи" положението там. Със сигурност се нарежда сред любимите ми гелове за лице.
Nuxe Réve de Miel face cleansing and make-up removing gel
Още един почосващ гел за лице, но тук за разлика от този на The Body Shop, мнението ми не е толкова положително. Харесва ми, че е обогатен с мед и също не изсушава кожата, но за мен хубавото свършва до тук. Не успява да премахне добре грима ми и ми лютеше на очите (не ми е попадало от продукта в тях) и устните ми. Също при мен не беше икономичен, защото ми трябваше голямо количество, за да измия лицето си. Като цяло харесвам марката Nuxe, но този гел не бих купила отново.  
L'oreal Smooth Sugars Face Scrub
Преди да премина към екфолианти с киселини, много харесвах тези на L'oreal. Специално този с какао прави кожата много мека и подхранена. Добре я ексфолира и премахва мъртвите клетки, а също и ароматът му е страхотен. Тъй като съм с проблемна кожа, не бих го взела пак, защото такъв тип физически екфолианти не са подходящи за мен. 
ТЯЛО 
Nature Box Body Lotion with Almond Oil 
Оказа се, че съм изхабила само един продукт за тяло и това е лосионът с бадемово масло на Nature Box. Всъщност него бях спряла да го ползвам за известно време, но се сетих колко ми харесваш и се върнах да го доизхабя до край (не, че беше останало много в него). В него харесвам това, че хидратира наистина добре кожата и попива сравнително бързо. Не осватя мазен слой и мирише много приятно. Може би зимата пак ще го взема, тъй като наистина е дълбокохидратиращ и точно това ми трябва през студените месеци. 

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било полезно, и интересно.
До скоро!:)
Х.Н.♡ 



вторник, 23 юли 2019 г.

Alkemilla Eco Bio Cosmetics - иновативна козметика на българския пазар*

Здравейте! 

Чували ли сте за марката Alkemilla? Аз, да си призная, не бях чувала за нея, докато от сайта за козметика Beauty Celekt не се свързан с мен и ми предложиха да тествам няколко от продуктите на марката.
За Alkemilla
Alkemilla Eco Bio Cosmetics е италианска козметична марка, която произвежда биологична козметика с цел да предлага безопасни продукти и да не вреди на природата и животните. Компанията използва висококачествени и императивно технологии, за да предгала широка гама от продукти - грим, продукти за коса, грижа за кожата на лицето и тялото. Продуктите на марката притежават няколко сертификата - QC, AIAB и LAV, те са веган, не са тествани върху животни и са тествани за съдържание на тежки метали, като никел, хром и кобалт.
Това всички продукти, които ми бяха изпратени за тест и сега ще ги разгледаме по- подробно. 
Това са продуктите в пълноразмерен вариант, а именно дезодорант против изпотяване с аромат на пролетни цветя, ексфолиращ сапун и балсам за устни.

Alkemilla Deomilla Deodorante Spray Flori Di Primavera 
Дезодорант с естествена и иновативна формула, обогатен с органичен екстракт от репей и екстракт от сладък корен, който действа успокояващо. Дезодорантът поддържа кожата суха, свежа и мека.
По принцип не ползвам такъв тип дезодоранти, а използвам стандартните, които се продават във всяка дрогерия и това до някаква степен ме караше да бъда леееееко скептично настроена. Всъщност продуктът се справя много добре и предпазва от изпотяване. Ароматът му е много приятен, но отначало, като го впръскам, ми мирише на спирт чак  след като изветрее малко, усещам аромата на цветя. Аз не съм от хората, които се потят обилно и при мен дезодорантът работи безотказно. Продължавам да го използвам ежедневно и съм доволна.

СЪСТАВ 
Alkemilla Addolcilabbra Mandorlatte Lip Balm
Натурален балсам за устни, които е обогатен с растителни масла и масло от лешник. Хидратита и предпазва устните. 
Този балсам се различава от другите които съм пробвала, по това, че е по-твърд, но при контакт с устните се разтапя и се нанася лесно. Няма цвят, има много приятен аромат, който на мен ми напомня на някакви бонбонки. Когато го нанесете на устните, той попива след няколко секунди и не стои мазно, блестящо, лепкаво и т.н. Моите устни са по-сухи и не успява да ги хидратира така, както ми се иска, но ако нямате толкова сухи устни, със сигурност ще ви допадне, идеален е за ежедневна употреба. От балсама се предлагат и още няколко аромата, а също и вариант без аромат. 
СЪСТАВ 
Alkemilla Sapone Artigianale Scrub
Сапунът е ообогатен с екстракт от кокосово масло, а активните съставки в него са Екстра Върджин зехтин, масло от ший (шеа), лешников и бадемов прах, които имат почистващо и изглаждащо действие. Сапунът е оцветен с помощта на растителни екстракти.
Аз използвах сапуна за измиване на тялото си, тъй като за лицето си не използвам физически ексфолианти. Частичките са фини, но добре заглаждат кожата. Маслата, съдържащи се в сапуна, хидратират чудесно и правят кожата мека. Не прави обилна пяна, но почиства и освежава чудесно. Има мнооого лек, плодов аромат, но за съжаление той не остава особено дълго на кожата.
СЪСТАВ 
Продължаваме с нещата за лице, които са в тестерен вариант, с изключение на маската за лице, която е пълноразмерна.
Alkemilla Crema Viso Eudermic
Кремът за лице е обогатен с растителни съставки, които действат възстановяващо, омекотяващо и ревитализиращо. Повишава издръжливостта на кожата от различни външни фактори, които могат да й повлияят. Поддържа кожата кадифено мека и здрава, може да се използва като основа за грим. 
Тестерът ми стигна за 4 ползвания и първите ми впечатления бяла, че кремът има нито много лека, нито много гъста текстура. Моята кожа е комбинирана и чувствителна (казвала съм го и преди, но ще го спомена пак), и добре омекотяваше по-сухите участъци, но на местата, където кожата ми е по-мазна, я караше да се омазнява още. Също не ми хареса ароматът, защото ми идваше прекалено силен и натрапчив. Предполагам, че ако сте със суха може, може да ви хареса, но за мазна и комбинирана не бих препоръчала. 

СЪСТАВ 
Alkemilla Natural Sun Crema Solare (spf 15 и spf 30)
Слънцезащитен крем за лице и тяло, предпазващ пт UVA и UVB лъчи. Може да се използва и от кожа, чувствителна към слънцето, оставя кожата хидратирана, мека и с приятен аромат. Съдържа кокосово и какаово масло, малко от карите, и алое вера. Без паранени, силикони SLS, Propylen Glicol, и вазелин.
И тук двата тестера ми стигнаха за 4-5 ползвания всеки, но oт този крем изобщо не съм очарована. Не мирише силно, но ароматът е някак странен и неприятен. Първо използвах този с фактор 30 като дневен крем за лице и от първото нанасяне кожата ми почервеня и през деня се омазни страшно много. Реших да му дам втори шанс, но на следващия ден положението беше същото. Консистенцията му е леко по-гъста от предния крем. На тялото нямах такива проблеми и по-скоро бих го използвала именно за там.
СЪСТАВ (обърни надясно)
Alkemilla Maschera Viso Sebonormalizzante
Маската е много подходяща за проблемна кожа, обогатена е с репей, нийм и маточина. Регулира производството на себум, действа успокояващо и антисептично. Също така съдържа стимулиращи регенерацията екстракти от ехинацея, етерични масла от лимон, евкалипт, градински чай и мащерка.
Количеството на маската е 20 мл. и е по-голямо от стандартните, които съм пробвала, затова ми стигна за 2 ползвания. Маската има супер свеж и приятен аромат. Когато я нанеса, усещам съвсем, съвсем леко пощипване, което след няколко секунди изчезва. С маската се стои 15 минути, тя засъхва и започва леко да стяга, след това се отмива с вода. След маската кожата ми се усещаше добре почистена и успокоена. Имаше свеж вид, не причини никакви раздразнения или зачервявания. Кожата на допир беше много гладка и мека. Толкова много ми хареса тази маска, че бих я закупила отделно.
СЪСТАВ
Това са мостри на някои от продуктите за коса, които марката предлага.

Alkemilla Balsamo Cedro e Finocchio 
Балсамът за коса е обогатен с органичен кедър и балсам от копър, идеален е за слаба и крехка коса. Спомага за разплитането и по-лесното разресване, придава на косата жизненост благодарение на съдържащите се в него витамини и минерали соли.
Може би този балсам за коса най-много ми харесаха от всички продукти за коса. Изненада ме това, че видях ефект от едно използване, защото количеството в пакетчето ми стигна именно за толкова. Моята коса не е крехка и е доста гъста, и понякога имам малко затруднения с разресването. Този балсам успя да я разплете и нямах никакви проблем  след това. Направи я много мека и заглади стърчащите косми.

СЪСТАВ 
Alkemilla Shampoo Cedro e Finocchio
Шампоанът е обогатен с екстракт от копър и кедър, богати на минерални соли, витамини, флавоноиди с мощно антиоксиданто и омекотява действие за укрепване на косата и придаване на повече жизненост.
Комбинирах този шампоан с балсама, за който писах по-горе, за да може да има по-голям ефект. Шампоанът почисти много добре косата благодарение на гъстата пяна, която направи. Ароматът и на балсама, и на шампоана не е много приятен, но пък и не остава на косата. Добре си свърши работата и в комбинация с балсама придадоха жизненост, и обем на косата.
СЪСТАВ 
Alkemilla K-Hair Balsamo Extra Volume 
Балсамът е с иновативна формула, има супер лека консистенция и придава обем от корените. Съдържа екстракт от био кокос, слез, бяла ружа и пшеничен зародиш, които подхарнват ефективно. Освен това съдържа и соев протеин, витамин Е и екстракт от портокал и лимон, които защитават от външни фактори. 
За разлика от другия балсам, този мирише страхотно. Има лека текстура и спомага разплитането на косата. Обемът, който придаде не беше нещо ,,wow", но имаше такъв. Направи косата мека и тя се усещаше подхранена. 
СЪСТАВ 
Alkemilla K-Hair Shampoo Volumizzante
Шампоанът съдържа екстракт от био овес, просо, бадеми и слънчоглед, комбинирани със соев протеин, образуващ защитен микрофилм около косата. Предпазва от цъфнали крайща и придава повече обем.
Както балсама, така и шампоанът ухае страхотно, на мен ми напомня на карамелови бонбонки. Почисти косата добре и направи гъста пяна. Отново комбинирах двата продукта от същата серия. Резултатът беше чиста коса с повече обем 
СЪСТАВ 
Alkemilla Color Love Hair Conditioner
Балсамът е предназначен за поддръжка на боядисана коса в дадения тон, но може да се ползва и при естествена. Във формулата има тънки пигменти, които гарантират пълното насищане на цвета. Богат е на органични растителни екстракти като роза Дамасцена, невен, роза Канина и мак с висока антиоксидантна сила и заедно с витамин Е придават на косата мекота и блясък. Предлага се в различно нюанси.  
Моята коса не е боядисвана, но ми беше интересно да видя дали ще направи нещо на моята почти черна коса. Не видях никаква промяна в цвета, но определено направи косата по-блестяща. Ароматът му беше много приятен, но не се задържа за дълго. Продаде мекота на косата и я направи по-гладка. Ако косата ви е руса или по-светла, може да я потъмни и да оплътни цвета. Но ако сте с по-тъмна, като моята, резултатът, който може да очаквате, е по-блестяща и гладка коса, без изхвръкнали косми. Балсамът се предлага в няколко нюанса. 
СЪСТАВ 
Alkemilla Maschera Per Capelli Restrutturante
Маска за коса, богата на растителни екстракти подходяща за и увредена коса. Хидролизираните соеви протеини в нея хидратират и предпазват косата. Масло от карите, ленено масло, бадемово масло и кокосово масло са съчетани в перфектна комбинация с мощно антиоксидантно действие, за да възстановят косата.
Поставих маската на измита коса за 10 минути, след което отмих. Консистенцията и е като балсам за коса и има невероятен плодов аромат. Маската се отми малко трудно, но пък направи косата страшно мека и бляскава. Ароматът за съжаление не остана, след като я измих. Крайщата на косата бяха подхранени и хидратирани, не забелязах маската да омазнява косата допълнително. 
Не всички продукти са налични на сайта все още, но ако проявявате интерес, можете да разгледате тези, които се предлагат в  Beauty Celekt 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било интересно и полезно.
До скоро!:)
Х.Н.♡

*Продуктите са ми изпратени за тест, но това по НИКАКЪВ начин не влияе на мнението ми. Ревютата са направени на база ЛИЧНИ впечатления

сряда, 10 юли 2019 г.

Maybelline Fit me Liquid Concealer

Здравейте! 

В търсене на перфектния коректор, ненадейно миналото лято попаднах на Fit me от Maybelline и не съм очаквала, че този коректор ще се превърне в най-любимият от всичко ползвано.
Опаковка
Коректорът идва в стандартна пластмасова опаковка с апликатор. Апликаторът му е малък и на мен ми е много удобен за зоната под очите и в случай, че искам да прикрия някое несъвършенство. Грамажът му е 6,8 мл. което не е много, затова и забелязвам, че този коректор свършва по-бързо от другите ми.
Покривност 
Покривността му бих я определила по-скоро като средна. Определено не е пълна, и ако имате по-силно изразени тъмни кръгове, този коректор няма да ги прикрие напълно, и най-вероятно няма да ви допадне. Но, ако нямате такъв сериозен проблем с тъмни кръгове под очите, като мен, то тогава ще останете доволни. Не се събира във фините линии, а на мен точно такъв коректор ми трябва, защото почти всички при мен го правят и това е било единственото нещо, което ме е спирало да повторя покупката. Е, това ми е втора опаковка от Fit me, което показва, че съм наистина впечатлена от продукта. С по-малки несъвършенства, като пъпчици или червенини също се справя добре.
Издръжливост 
Аз съм човек, който носи грим почти през целия ден(в дните, в които нося грим). Обикновено се гримирам към 9:00 - 9:30 часа сутринта и свалям грима си всяка вечер (не случайно подчертавам всяка вечер, защото предполагам всеки знае, че НЕ трябва да си лягаме с грим) към 20:00 часа. През цялото това време коректорът не се е размазал, не се е изтрил, не се събрал във фините линии и т.н. 
Финалното ми мнение предполагам е ясно - препоръчвам с две ръце на хора, които искат коректор с не чак толкова плътна покривност. Стои много естествено, слива се с кожата и изглежда си като кожа. Цвета, който имам аз е 15 (fair) и ми пасва идеално. От марката предлага общо 12 цвята, но за жалост не всички са налични на българския пазар. 
Цената на продукта е около 10 лв. в зависимост откъде го купувате.

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било полезно, и интересно.
До скоро!:)
Х.Н. ♡ 


вторник, 2 юли 2019 г.

June Favorites (2019)

Здравейте! 

Ето, че и месец юни неусетно измина и е време за поредната доза месечни любимци.
Това са всички продукти, които ми станаха любими през изминалия месец юни и са станали неизменна част от рутината ми. Както винаги ще ги разделя по категории, за да бъде една идея по-подредено. 

ТЯЛО 

The Body Shop Ginger Shower Gel 
Не очаквах продукт като душ гел да ме впечатли толкова, та чак да стигне и до месечен любимец, докато не се ,,запознах" с душ гела с джинджифил на The Body Shop. Изключително лятно настроение носи със свежия си аромат. Мирише ми на мента, но се усеща и джиджифилът. Ароматът е изключително приятен и се задържа върху кожата за няколко часа, а също и аромаризира цялата баня. Продуктът прави доста богата пяна, което от означава, че е икономичен и ви трябва по-малко количество. Разбира се, измива чудесно, без да изсушава кожата и действа много освежаващо през летните горещини. 

★ Herbis Body Coffee Scrub 
Обожавам ексфолиантите за тяло и вкъщи винаги имам по няколко. Този на Herbis ми беше пратен от тях преди време и много ми хареса. ( по-подробно ревю на продукти от Herbis можете да видите тук) Има страхотен аромат на бисквитки, ексфолира и заглажда много добре кожата. Обогатен е с растителни масла, които подхранват и хидратират. След употребата му чувствам кожата на тялото много мека, добре ексфолирана и хидратирана. Частичките са по-едри, точно по мой вкус, но не забелязах да са прекалено агресивни към кожата и да й причиняват зачервявания, въпреки че имам чувствителна кожа. 

ЛИЦЕ 

The.Body Shop Hymalayan Charcoal Purifying Clay Wash 
Споменавала съм сигурно стотина пъти, че обожавам маската за лице от серията с Хималайски въглен на The Body Shop и поради тази причина реших да пробвам и измивния гел. Още една причина, която ме накара да го купя, бяха позитивните ревюта за него. Моята кожа е смесена, чувствителна и за капак, да бъде завършена картинката, имам и широки пори в областта на носа. Използвам гела и сутрин, и вечер, и съм много доволна от него. Почиства порите в дълбочина и ги минимизира. Радвам се, че не ми изсушава кожата, тъй като гелът съдържа каолин, а такива продукти при мен лично действат изсушаващо. Тук е съвсем различно - няма сухота, опъване, дразнене, неприятно усещане и прочие. 

Uriage Eau Thermale Термална Вода
Питам се къде съм ,,спала" досега, та чак сега реших да пробвам термална вода! Сега тя се превърна в нещо, което винаги нося със себе си и ми е верен помощник през горещите летни дни. Много съм доволна от продукта на Uriage. Той действа изключително освежаващо и успокояващо на кожата. Използвам термалната вода постоянно през деня, дори и върху грим. Много добре действа на чувствителната ми кожа и успява бързо да я успокои. Даже опаковката, която имам е на път да свърши и определено ще се сдобия с нова. 

Avon Anew Четка За Нанасяне На Маска За Лице
Реших да включа и тази четка, защото, откакто я имам, нанасянето на маска за лице става по-лесно, а и не се цапам толкова, колкото, когато ги нанасях с пръсти. Отдавна исках да си купя такава четка и като видях, че Avon предлагат реших да я взема. Четката е силиконова и се почиства супер лесно, много ми е удобна и сега с още по-голям кеф си правя маски на лицето. 

ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА


Essence Good Vibes Good Memories Duo Highlighter
Закупих този продукт с голям ентусиазъм преди време, но останах малко разочарована, защото не е толкова пигментиран, колкото ми се иска и е прекалено тъмен за моята кожа, и затова бях спряла да го използвам за известно време.
Тъй като изхабих любимия си руж на Avon, реших да пробвам как ще стои този хайлайтър като руж. Цветовете в него са много красиви и сърце не ми дава просто така да го оставя да си стои в шкафа с гримове. Като руж се оказа страхотно попадение. Блясъкът му е много деликатен и придава една свежест на лицето. Мисля, че си намерих нов любим руж за лятото. 

Essence This Is Me Lipstick And Nail Polish 
Със сигурност всеки от вас е видял тази колекция на Essence навсякъде в интернет и се е изкушил да си вземе нещо. Аз не правя изключение и се сдобих с червило и лак за нокти от колекцията в цвят 09 (special). И червилото, и лакът са много красиви. Финишът на червилото е полу-матов, но на мен лично малко ми изсушава устните една идея повече (не, че е голяма драма, защото имам и по-изсушаващи червила). Трайно е, при мен издържа около 4 часа, което за НЕтечно матово червило, което стои цяла вечност, е наистина добро постижение.
По принцип не съм по неутралните червила, но това ме грабна много и ползвам само него всеки ден. 
Лакът за нокти също много ми хареса. Не очаквах да е толкова плътен, но много приятно ме изненада. С един слой успявам да постигна цвета от шишенцето. Нанася се равномерно и изсъхва сравнително бързо. Издържа на ноктите ми малко повече от седмица с нанесени база и топ лак. Набелязала съм си още няколко цвята червило и лак, и смятам скоро да се сдобия, и с тях.

L'oreal Glow Mon Amour Liquid Highlighter (01 sparkling love)
Още един хайлайтър, само че течен. Бях си го купила миналата година по това време, защото ми беше интересно как ще се спогоди с кожата ми, а и ми хареса цвета, и също явно опаковки с пипетка ме привличат много ха ха. Зимата не го ползвах толкова често, но с настъпването на летния сезон някакси ми се прииска да си ,,поиграя" с него. Цветът му е много красив и стои супер естествено, сякаш кожата ви сияе отвътре, а не, защото имате хайлайтър. Мирише на парфюм и опаковката му изглежда луксозна. Пипетката прави работата с него по-удобна. Проблемът е там, че не го виждам по дрогериите или онлайн, но ако го забележите някъде, взимайте, за лятото ще е супер. А, и може да се използва и за тяло, ако имате тен, ще го подчертая по страхотен начин. 


Е, това беше от мен за днес и се надявам да ви е било полезно, и интересно.
До скоро! :)
Х.Н. ♡

Продуктите отбелязани с ★ са ми изпратени за тест, това не влияе на мнението ми