вторник, 21 януари 2020 г.

The Ordinary AHA 30%+BHA 2% Peeling Selution

Здравейте!

Кървавият пилинг на The Ordinary е един от продуктите на марката, които исках отдавна да пробвам. Исках да го взема още през лятото, но поради по-силната концентрация на алфа и бета-хидрикси киселини, реших, че ще почакам малко и ще го взема през зимата, когато слънцето не е толкова силно. 
И в предишни публикации съм ви говорила за тези киселини, затова тук ще карам накратко. И двата вида киселини се използват като химически ексфолианти. AHA ексфолират най-горния слой на кожата, а BHA имат способността да проникват дълбоко, за да отпушат порите и да премахнат нечистотиите.

В продукта на The Ordinary са комбинирани 30% AHA (гликолова киселина) с 2% BHA (салицилова киселина). Тази по-висока концентрация на киселини помага в борбата с несъвършенствата и спомага за по-бляскав и свеж вид на кожата. Също така във формулата си пилингът съдържа екстракт от тасманийски пипер, за да се намали дразненето.

Подуктът е предназначен да се използва като маска. Не е като останалите продукти, садържащи киселини на марката (като например тоника с гликолова киселина), които не е нужно да бъдат отмити. По принцип на опътването пише да се стои 10 минути с маската, но аз ви съветвам, дори и да имате опит с директните киселини, първите няколко пъти да престоите с нея не повече от 5 минути. Ето как направих аз: първия път оставих пилинга да действа за около 3-4 минути, след това за 5, а сега го държа за около 7-8 минути.

Консистенцията на продукта е доста течна, има червен цвят и аромат, който честно казано не знам как да опиша, но не е натрапчив. Не го нанасям директно с пипетката на лицето, а слагам на ръцете си и се старая да го разнеса равномерно. При мен няма усещане за парене или щипане при употребата на пилинга. Отмива се лесно, а след себе си оставя кожата много гладка и равна. Прави я изключително мека на допир и се справя доста добре с разширени пори, като ги почиства в дълбочина и свива. Избистря тена и прави кожата сияйна, и свежа след няколко употреби. Използвам този пилинг два пъти седмично (вечер) и съм много доволна от него. Разбира се, при използването на такъв тип киселини (а дори и да не използвате) трябва да се нанася силна слънцезащита (фактор 50).  След пилинга НЕ е добра идея да се използват други ексфолиращи продукти, тъй като ще се получи преексфолиране на кожата. Също НЕ нанасяйте  ниацинамид и продукти, съдържащи витамин С или ретинол.
Крайното ми мнение за продукта е, че е още една чудесна алтернатива на физическите ексфолианти за лице, които аз отдавна спрях да ползвам. Харесва ми действието му и смятам, че е успешна покупка.

СЪСТАВ 

Цена: 14,40 лв.
Количество: 30 мл.

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук). 

Ревюта на още продукти на марката ↓
● Почистващ крем със сквалан тук
● Шипково масло тук
● Серум с ниацинамид тук
● Маска за лице със салицилова киселина тук  
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н.♡

неделя, 12 януари 2020 г.

Laneige Lip Speeling Mask (Grapefruit)

Здравейте! 

В последно време не знам какво се случва с устните ми, но са изключително сухи и балсамът не успява да ги омекоти достатъчно добре. Това ме накара да потърся други начини за по-добра хидратация разбрах за нощната маска на Laneige. Оказа се, че това е един изключително хвален продукт из интернет и всички ревюта, които прочетох за него, бяха повече от положителни. 

Ето така изглежда маската. Аз избрах с аромат на грейпфрут, но се предлага и в още няколко варианта. Идва в картонена опаковка, в която намираме мека силиконова шпатула за по-удобно нанасяне, а самото бурканче е пластмасово (аз очаквах да е стъклено, но уви 😂). 
Маската е подходяща за хора, носещи често матови червила, които знаем, че не са най-добрият приятел на сухите устни. Нанася се вечер, но може да се използва и като балсам през деня. 

В основата на маската стои Berry Mix ComplexTM, съдържащ екстракт от ягода, малина, червени и черни боровинки. Тези плодове са богати на антиоксиданти и витамин С, а плодовите киселини нежно ексфолират устните и премахват мъртвите клетки. Технология, съдържаща хиалуронова киселина и минерали създава защитен слой върху устните, като така предотвратява загубата на влага, и осигурява пълно абсорбиране на активните съставки. 

Няма да ви изненадам, като кажа, че моите впечатления от тази маска също са положителни. Има приятен ненатрапчив аромат и лека текстура. Нанася се лесно и се усеща комфортно на устните. Нанасям плътен слой от маската всяка вечер, вместо балсам. На сутринта устните са изключително меки и много добре хидратирани. Сбогувах се с ранички, кожички, сухота, напуквания и белене. При продължителна употреба забелязвам, че устните стават по-гладки, плътни и обемни. Любимите ми матови червила стоят в пъти по-добре отпреди. Още един плюс е, че продуктът е страшно икономичен и съм сигурна, че ще стигне за доста време. 

СЪСТАВ 

Количество: 20 гр. 
Цена: 41,95 лв. (продуктът е закупен от сайта на theskin.bg и в момента е намален на 29,36 лв.) 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно! 
До скоро! 
Х.Н.♡ 



неделя, 5 януари 2020 г.

Biofresh Katalеya Winter*

 Здравейте! 

Знам, че Коледа вече мина, но няма как да не посветя една статия тук на серията Katalеya winter на Biofresh. Тя стана доста популярна в Instagram около коледните празници и определено има защо.

Така изглежда комплектът, който съдържа общо пет продукта - душ гел, крем за ръце, балсам за устни, масло за тяло и глицеринов сапун. Всички продукти имат невероятен коледен аромат, който на мен лично ми напомня на коледни меденки или джинджифилови сладки. Сега нека разгледаме всеки един от прдуктите по отделно.

Започвам с маслото за тяло и душ гела. Маслото съдържа в състава си какаово и кокосово масло, които имат силни подхранващи свойства. Съдържа още канела и креатин, които възстановяват мекотата на кожата. Маслото има богата консистенция, но при допир с кожата се разтапя и се разнася лесно. Попива бързо, а след себе си оставя кадифено мека, хидратирана и гладка кожа. Количеството му е 200 мл. и смятам, че ще стигне за доста време. 

Душ гелът е изключително нежен. Консистенцията му е кремообразна, почиства кожата на тялото много добре, без да я изсушава благодарение на съдържащите се в него млечен и пшеничен протеин. Комбинацията от този душ гел и маслото е просто разкошна. Прекрасният аромат и хидратацията се задържат на кожата за по-дълго време. 

Разбира се, през зимата (а и не само) освен за кожата на тялото, е важно да полагаме грижа за тази на ръцете и устните ни. Както споменах по-горе серията, Kataleya winter включва още балсам за устни и крем за ръце. 

Балсамът за устни съдържа каково масло, масло от шеа и витамин Е, за да подхранят, и успокоят устните. Той има приятна текстура, която се разтапя при контакт с тях. Много добре ги омекотява и подхранва, а моите имат нужда точно от това, защото знаете, че съм заклет фен на матовите червила. Понякога дори слагам от балсама под някое червило, като така то става по-комфортно за носене. 

Ръцете ми също се нуждаят от много, ама много хидратация най - вече през зимата. Аз имам студова алергия и не излизам от вкъщи, без крем за ръце. Този на Biofresh съдържа екстракт от хайвер и масло от шеа, за да подхранят и защитят ръцете от изсушаване. В този крем ми харесва това, че попива бързо и не остава мазен слой върху рцете. Същевременно ги оставя меки и хидратирани. 

Последният продукт от комплекта е глицериновият сапун. Това е ръчноизработен сапун с илюстрирана камбанка на него и красива коледна рамка. Той се предлага в още няколко варианта и аромата. Моят е с аромат на роза, но аз честно казано не съм сред почитателите на този аромат в козметичните продукти. Страшно много ми харесват дизайнът и камбанката, но бих пробвала някой друг аромат. 

Като финално мнение ще кажа, че съм направо влюбена в аромата и продуктите от зимната колекция на Biofresh. Мисля, че един такъв комплект би бил идеален подарък и за друг повод, освен Коледа. Продуктите имат запомнящ се аромат и всеки би останал запленен от него. 
*колекцията е лимитирана 

Може да последват Biofresh в Instagram тук.
А тук можете да разгледате техния онлайн магазин. 

Е, толкова от мен за днес, надявам се да ви е било полезно и интересно.
До скоро! 
Х.Н.♡ 

*Продуктите са ми предоставени за тест, това не влияе на мнението ми!