понеделник, 18 ноември 2019 г.

The Ordinary 10% Niacinamide + 1% zinc serum

Здравейте! 

Тук съм с ревю на още един продукт на марката The Ordinary и този пък ще ви разкажа за опита си с небезизвестния ниацинамид. 

Разбира се, първо ще дам малко информация какаво представлява ниацинамидът. 
Това е форма на витамин Б3, който е водоразтворим витамин. Има много ползи за кожата. Той се бори с широки пори, дълбоко и ефективно овлажнява кожата, изсветлява белези и петна, помага за възстановяването на липидната бариера, изглажда фини линии и бръчки, той е мощен антиоксидант.
Серумът на The Ordinary е подходящ за всички типове кожа. Обогатен е с 1% цинк. Цинкът притежава антивъзпалителни свойства, стимулира производството на колаген и предпазва от свободни радикали. 
Консистенцията на серума е много течна, няма аромат и цвят. С помощта на пипетката продуктът се нанася много лесно върху кожата. Използвам го всяка сутрин и през вечер. Нанасям го след тоника и преди крема за лице (нали знаете ,,златното" правило в грижата за кожата - започвате с най-течния и завършващите с най-гъстия продукт). Бях изненадана колко бързо имаше ефект от ниацинамида. Започнах да виждам подобрение в състоянието на кожата си още след третата седмица редовна употреба. 
Текстурата на кожата се подобри и тя стана по-гладка. Аз съм с комбинирана кожа, което ще рече, че се омазнявам повече в Т-зоната. Но забелязвам, че серумът регулира омазняването и появата на пъпки намаля. Благодарение на него тенът ми е избистрен и се сбогувах с досадните белези от предишни пъпки. Основният ми проблем бяха именно тези белези. Когато ми излезе пъпка и след като тя зарастне, следв нея оставаше едно червено петно, което направи ме изкарваше извън нерви. Не смея да твърдя, че белезите са на 100% премахнати до един, но едно 70% от тях са вече история. Серумът прави кожата много сияйна и влияе положително на разширените пори. Мисля, че той се превърна в абсолютен must have за мен. В момента съм на път да изразходя една опаковка, но съм се подсигурила с нова, защото съм изключително доволна от действието на ниацинамида. 
СЪСТАВ 

Ето и с какво НЕ трябва да се комбинира ниацинамидът:
 ● с продукти, съдържащи витамин Ц  ●AHA и BHA киселини
● ретиноли 
Тук фатката е, че тези продукти работят при различно ниво на ph и вероятно ще неутрализират действието си, а може да доведат и до кожни раздразнения. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят във физическите магазини на Douglas или онлайн (тук)

Ревюта на още продукти на марката ↓
 ● Маска за лице със салицилова киселина тук 
● Ексфолиращ тоник с гликолова киселина тук

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви е било полезно, и интересно
До скоро!
Х.Н. ♡ 

събота, 2 ноември 2019 г.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque

Здравейте! 

Днес отново ще договорим за маски, но тази е малко по-различна от останалите. Става дума за маската със салицилова киселина на The Ordinary. 
Така изглежда тя, но преди да мина към споделяне на впечатления от нея, ми се иска да започна с малко информация относно салициловата киселина. 

Тя е част от така наречените бета-хидракси киселини. Те имат свойствата да проникват по-дълбоко в кожата, за да премахнат успешно мъртви клетки, мръсотия и да отпушат порите. Салициловата киселина се добива от кората на бяла върба. Действа дезинфекциращо, противовъзпалително и антибактериално. Ускорява процеса на заздравяване на кожата и предотвратява повторно възпаление. Добър съюзник е, ако се борите с акне и широки пори.

Маската идва в стандартната за марката бяла, картонена опаковка. Количеството на продукта е 50 мл. Препоръчително е да се използва 2-3 пъти седмично и с нея се стои не повече от 10 минути. 
Преди да нанесете маската върху цялото лице е хубаво да направите тест за поносимост: три поредни вечери нанесете от маската върху малък участък от лицето и го оставете за 10 минути, след което отмийте с вода. Ако след третия път нямате зачервяване, парене или сърбеж, можете спокойно да нанесете маската на цялото лице. 

Самата маска е черна на цвят и няма аромат. Когато я нанесете, в първите няколко секунди се усеща съвсем, съвсем леко пощипване, но то бързо изчезва. Когато са изтекли 10-те минути тя е изсъхнала и се усеща леко стягане. Предполагам, че това е заради наличието на глина (каолин) в състава. Щом започнете да я миете, се усещат много ситни ексфилиращи частици и си мисля, че това пък е заради активния въглен. Маската съдържа и сквалан. Той се съдържа естествено в човешкия себум. Целта му е да предпази кожата от изсушаване, действа като антиоксидант, има регенериращи свойства и снабдява кожата с хранителни вещества. 

Моите впечатления от маската са много добри. След използването й чувствам кожата си наистина почистена в дълбочина и матирана, но не се усеща опъната или изсушена. Тенът е избистрен и свеж, а порите са видимо свити. Използвам я предимно вечер, като след нея нанасям тоник с гликолова киселина отново на The Ordinary. Честно казано маската малко ме разочарова по отношение на това, че очаквах да изсуши малко или много пъпчиците и те да изчезнат по-бързо, но за съжаление това не се случи. И все пак продължавам да си я използвам редовно, защото ми харесва как влияе на кожата ми и я оставя освежена, и добре почистена. 
СЪСТАВ

!Важно: Когато използвате продукти с такъв тип киселини за ексфолиране, задължително нанасяйте слънцезащита и то фактор 50. 

Продуктите на The Ordinary в България могат да се намерят в магазина на Douglas в Paradise Center в София, има ги и онлайн (тук)
Цената на маската е 23,50 лв.

Е, толкова от мен за днес и се надявам да ви в било полезно и интересно.
До скоро!
Х.Н ♡